Otrdiena, 07.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Henrijs, Jete, Henriete;

Latvijas Universitātes rektors ievēlēts par Eiropas Zinātņu un mākslu akadēmijas īsteno locekli

LU Preses centrs, 26.08.2011. 10:51

Latvijas Universitātes rektors profesors Mārcis Auziņš ievēlēts par Eiropas Zinātņu un mākslu akadēmijas (European Academy of Siences and Arts) īsteno locekli dabas zinātnēs. Svinīgā plenārsēde, kuras laikā profesoram M. Auziņam tiks pasniegts akadēmijas locekļa sertifikāts, notiks 2012. gada 3. martā Zalcburgā, Austrijā.
Latvijas Universitātes rektors ievēlēts par Eiropas Zinātņu un mākslu akadēmijas īsteno locekli

Eiropas Zinātņu un mākslas akadēmija tika dibināta 1990.gadā. Tajā ir vairāk nekā 1400 locekļu, tostarp Romas pāvests Benedikts XVI, kā arī 28 Nobela prēmijas laureāti. Akadēmija ir starpnacionāla, starpdisciplināra organizācija, kas pamatā ir pievērsusies Eiropas jautājumiem.

Profesors Mārcis Auziņš ir viens no jaunākajiem akadēmiķiem Latvijā, Latvijas Zinātņu akadēmijas īstenais loceklis kopš 1998. gada, kā arī Latvijas Zinātnes padomes loceklis. Latvijas Universitātes rektors ir arī Eiropas Fizikas biedrības (Europian Physical Society) un Amerikas Fizikas biedrības (American Physical Society), kā arī Apvienotās Karalistes Fizikas institūta (Institute of Physics) biedrs.

Par Latvijas Universitātes rektoru profesors Mārcis Auziņš ievēlēts 2007. gada pavasarī, kā arī 2011. gada maijā ievēlēts rektora amatā atkārtoti.

Plašāks ieskats profesora M. Auziņa dzīves un darba gājumā: http://ej.uz/auzins.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV