Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

1. septembris Cēsīs būs atraktīvs visiem vecumiem

Daiga Janševska, 29.08.2011. 11:04

1. septembris - Zinību diena jau tradicionāli ir svētku diena, kas atzīmējama gandrīz ikkatrā ģimenē. Līdzīgi kā citās pilsētās, arī Cēsīs 1.septembrī ielās uzzied koši saposušies pirmklasnieki, redzami satraukti vecāki vai nepacietības pilni vecāko klašu skolēni. Šogad mācību gada pirmajā dienā Cēsīs tiek piedāvāti pasākumi bērniem un jauniešiem teju vai visas dienas garumā – radošās darbnīcas skolēniem, rotaļas un vizināšanās zirga pajūgā mazuļiem, interaktīvas zinātniskās ekspozīcijas visai ģimenei un muzikālas izklaides jauniešiem.

Ikgadējo 1.septembra pasākumu piedāvā Cēsu jauniešu dome, svētku norises papildinot ar īpašu programmu bērniem Maija parkā un Skeitparkā. No plkst.12:00 bērniem būs iespēja darboties radošajās darbnīcās. „Varēs vērt makaronu krelles, locīt papīra kuģīšus, apgleznot kartona zivis, zīmēt uz asfalta pirātu karogu, kā arī apzīmēt seju. Būs arī dažādas spēles- ūdens balonu mešana mērķī, peldriņķu mešana uz stabiņiem, makšķerēšana pudelē un daudz kas cits. Uz Maija parka skatuves uzstāsies lielāki un mazāki dziedātāji, bet īpašu pārsteigumu šogad sagādās Bērnu Zinātnes centrs Z(in)oo, kuri piedāvās bērniem un vecākiem izmēģināt dažādas zinātniskās ekspozīcijas. Ar domu spēku varēs kustināt bumbiņu, palaist īstu katapultu un risināt atjautības uzdevumus," stāsta jauniešu domes vadītāja Terēze Elpere. Savukārt vakara daļā, kura būs domāta jauniešiem, Cēsu Pils dārzā uzstāsies grupas "Brake The Norm", "Tonick", "Franco Franco", Kozlovskis un Ruskis, "El Mars" un "Seat Free", būs gan čili telts, gan foto stūrītis.

Arī lielveikala Mego pārstāvji plkst.13:00 aicina ģimenes un bērnus 1.septembra svētkus atzīmēt ar rotaļām, vizināšanos zirga pajūgā, mīklu minēšanu un jautrām atrakcijām.

Par īpašām jauniešu ballītēm parūpējies arī „Fonoklubs", atsevišķi sadalot laikus nepilngadīgajiem un pilngadīgajiem svētku svinētājiem.

Tiem, kas vēl nav apskatījuši Cēsu viduslaiku pili un jaunās izstādes Cēsu Izstāžu namā, Cēsu pils komplekss piedāvā to izdarīt tieši 1.septembrī, jo tad pirmklasniekiem ieeja būs bez maksas, bet pārējiem ģimenes locekļiem 50% atlaide.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV