Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Internetā pieejams online tests, kas ļauj salīdzināt partiju programmas

Aleksandrs Krēgers, 05.09.2011. 13:47

Latvijā pirmo reizi ir palaists interneta resurss, kas ļauj viegli salīdzināt priekšvēlēšanu programmas – www.velesanas2011.lv. Online tests ļauj ne tikai izpētīt partiju programmas, bet arī noteikt sev tuvāko partijas programmu.

Vēlētājiem, lai būtu iespēja veikt apzinātu izvēli, ir jābūt pieejamai pilnīgai informācijai par visiem politiskajiem spēkiem. Diemžēl, vēlētāji, kuri nezina, kur iepazīties ar vēlēšanu programmām un kā tās salīdzināt, ir spiesti veikt savu izvēli, pamatojoties tikai uz baumām un emocionālajiem iespaidiem. Tieši tāpēc Latvijas IT kompānija ir izstrādājusi unikālu testu, kas ļauj iepazīties ar partiju programmām un salīdzināt tās savā starpā.

Velesanas2011.lv online testa mērķis ir piedāvāt visiem vēlētājiem iespēju noteikt sev tuvāko partijas programmu. Testa veikšana nepieprasa reģistrāciju un ir anonīma. Testa veikšanas process ir ērts un viegli saprotams pat pensionāriem, kā arī testu var veikt atkārtoti neierobežotā daudzumā. Visas priekšvēlēšanu programmas ir pieejamas arī krievu valodā.

Velesanas2011.lv testa veikšanas process ir ļoti vienkāršs: lietotājs pa pāriem salīdzina partiju programmas un izvēlas no divām sev tuvāko. Lietotāji veic šādu izvēli trīs jomās – Administratīvajā, Ekonomiskajā un Sociālajā. Izejot online testu lietotājs rezultātā daudz labāk var saprast kādas partijas pretendē uz valsts vadīšanu un ar ko partijas atšķiras.

Priekšvēlēšanu programmu teksts ir iegūts no oficiālām partiju pārstāvniecībām internetā un no Centrālās Vēlēšanu komitejas mājas lapas. No programmām ir izņemta pašreklāma un ir atstāti tikai partiju izvirzītie plāni. Tests ir izstrādāts pēc privātas iniciatīvas un nav saistīts ne ar vienu no politiskajiem spēkiem.

www.velesanas2011.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV