Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

„Loesje Latvija" aicina pievienoties savai komandai

"Loesje Latvija", 05.09.2011. 14:21

Starptautiskās plakātu organizācijas „Loesje" Latvijas komanda aicina pievienoties savai aktīvistu grupai jauniešus, kuriem ir viedoklis par sabiedrībā un valstī notiekošajiem procesiem un kuri to vēlās paust publiski, izmantojot „Loesje" plakātus kā metodi.
„Loesje Latvija" aicina pievienoties savai komandai

Lai kļūtu par komandas dalībnieku un varētu piedalīties turpmāko akciju un darbnīcu organizēšanā, „Loesje Latvija" piedāvā interesentiem iziet apmācību semināru, kas notiks no 9. septembra pēcpusdienas līdz 11. septembra vakaram Rīgā.

Piedalīšanās seminārā ir bez maksas. Papildus tādām apmācību tēmām kā radošā rakstīšana, plakātu maketēšana un savu vārda brīvības tiesību izmantošana, semināra dalībniekiem būs iespēja iesaistīties arī „Loesje Latvija" aktivitātēs, kas kultūras foruma „Baltā nakts" ietvaros 10. septembra vakarā notiks Satori radošajā telpā.

Pieteikšanās uz apmācību semināru līdz 7. septembra vakaram. Pieteikuma anketa un plašāka informācija „Loesje Latvija" papīru lādē - http://www.failiem.lv/loesjelatvia

Starptautiskā plakātu organizācija „Loesje" tika izveidota pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados Nīderlandē, kad septiņiem draugiem radās ideja savas domas par apkārt notiekošo sabiedrībai paust ar melnbaltu plakātu palīdzību, parakstot tos ar holandiešu meitenes vārdu – Loesje. Gadu gaitā iegūstot plašu atpazīstamību Nīderlandē, pašlaik organizācija ir kļuvusi par starptautisku vārda brīvības tiesības popularizējošu draugu kopu, ar atbalsta organizācijām vairāk nekā 25 pasaules valstīs. Kopš 2006. gada „Loesje" atbalstītāji ir arī Latvijā.

„Loesje" ir nepolitiska, nereliģiska organizācija, cenšoties uz pasaules notikumiem skatīties no neitrālās pozīcijas, aicinot cilvēkus pašiem domāt līdzi notiekošajiem procesiem un analizēt tos.

Organizācijas galvenā iezīme ir šķietami vienkārši veidotie melnbaltie plakāti ar īsām un kodolīgām frāzēm, kas aicina cilvēkus aizdomāties par aktuālajiem tematiem vai arī vienkārši cenšas iepriecināt, parādot, ka pasaulē joprojām ir iemesli, kuru dēļ ir vērts pasmaidīt.

Par organizācijas darbību un projektiem vairāk ir iespējams uzzināt tās starptautiskajā mājas lapā - http://www.loesje.org

Par „Loesje" aktivitātēm Latvijā plašāku informāciju ir iespējams iegūt organizācijas blogā http://baltimelns.blogspot.com , draugiem.lv lapā http://www.draugiem.lv/baltimelns un sekojot Tviter kontam @loesjeLV

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV