Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Mājlietu labdarības dienās savāktas vairākas tonnas ziedojumu

Maija Trikule, 06.09.2011. 11:05

Labdarības portāls Ziedot.lv sadarbībā ar tirdzniecības centru Spice Home trīs dienas no 2. līdz 4. septembrim rīkoja Mājlietu labdarības dienas, aicinot ikvienu palīdzēt Latvijas daudzbērnu ģimenēm, kas nonākušas grūtā situācijā. Pateicoties plašajai cilvēku atsaucībai, savākts iespaidīgs daudzums mājsaimniecībā noderīgu priekšmetu -saziedotās mājlietas ietilpa desmit kravas busiņos.
Mājlietu labdarības dienās savāktas vairākas tonnas ziedojumu

Galerijas:

Ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta atzīst: „Ziedojumu vākšanas teltī pie Spice Home apmeklētāju plūsma no rīta līdz pat vēlam vakaram bija nepārtraukta, nāca ģimenes ar bērniem, jauni cilvēki un sirmas kundzes, brīžiem pat veidojās rinda. Cilvēki bija pateicīgi un priecīgi par iespēju ziedot lietojamas mantas labā stāvoklī, kuras paši vairs nelieto, bet der citiem. Daudzi ziedotāji veda mantas vairākkārt, nereti tās bija rūpīgi sapakotas, ar uzrakstiem un norādēm par izmēriem un pielietojumu. Tāpēc vēlamies pateikt lielu paldies visiem ziedotājiem un Spice Home par iespēju sarīkot tik noderīgu akciju."

Labdarības akcijas laikā ziedošanas telti apmeklēja vairāki simti cilvēku. Iedzīvotāji ziedoja visdažādāko sadzīves tehniku, tajā skaitā ledusskapjus, veļas mašīnu, gludekli, gludināmos dēļus, sulu spiedes un plītis. Īpaši daudz saziedoti trauki un galda piederumi - vairāk kā 100 kastes. Tāpat jaunas mājas atradīs divguļamās gultas, zīdaiņu un bērnu gultiņas, matrači un bērnu manēžas, autiņbiksītes, barošanas krēsliņi, velosipēdi, vairāki televizori, CD un DVD atskaņotāji, datori un monitori, datorgaldi, krēsli un rakstāmgaldi. Cilvēki atsaucīgi ziedoja arī dažādas tekstīlijas, piemēram, segas, spilvenus, aizkarus un gultas veļas komplektus. Tāpat tika saņemtas vairākas tonnas ar apģērbu un apaviem, vismaz 20 maisi ar rotaļlietām, tapetes, flīzes, dzijas, mežģīnes un citi materiāli rokdarbiem, gleznas, lampas un lustras, šujmašīna, telefoni, skolas somas, rakstāmpiederumi, krāsas un grāmatas.

Šīs nedēļas laikā Ziedot.lv partnera Svētā Jāņa Palīdzība noliktavā Rīgā notiks saziedoto mantu šķirošana. Tuvākajā laikā ar Ziedot.lv sadarbības organizāciju palīdzību tiks uzsākta mantu piegāde daudzbērnu ģimenēm un ģimenēm, kuras cietušas ugunsgrēkos.

Mājlietu labdarības dienas pie Spice Home norisinājās no 2. līdz 4.septembrim. Akciju atbalstīja arī vairākas sabiedrībā zināmas personas, piemēram, TV seja Aina Poiša, uzņēmēja un Go Blonde asociācijas prezidente Marika Ģederte, aktrise Agnese Zeltiņa, par Latvijas princesi kronētā Katrīna Puriņa, modes dizainere Natālija Jansone, radiogeiša Ieva Adamss, Karaliskā improvizācijas teātra aktieris Jānis Skutelis, dizainere Anna Butele u.c. Tāpat atsaucību izrādīja arī Spices veikali Accenta, Rito, The Pier, Nakts mēbeles, Paulmann, Venden mēbeles, Double Coffee, 4 Room, TOP gaisma, Gan Bei un Veļas pasaule, ziedojot jaunas un mazlietotas preces.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV