Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Ķekava brīvdienās aicina uz starptautisku festivālu „Via Ķekava 2011"

Aiva Avota-Zalstere, 07.09.2011. 14:15

No 8. līdz 10. septembrim Ķekavas novada pilsētās norisināsies starptautisks festivāls „Via Ķekava 2011". Trīs dienu festivāla programmā iekļauta uzņēmēju konference, nevalstisko organizāciju forums un plaša brīvdienu izklaides programma ģimenēm ar iecienītu Latvijas un ārvalstu mākslinieku piedalīšanos. Festivālu rīko Ķekavas novada dome un Ķekavas novada kultūras aģentūra sadarbībā ar Ķekavas novada sadraudzības pilsētām Igaunijā, Lietuvā, Polijā, Baltkrievijā, Krievijā, Vācijā un Turcijā.

„Šie nebūs tik ierastie pilsētas vai novada svētki. Esam lepni, ka Latvijas pilsētu svētku vasaru šogad noslēdz Ķekavas novads ar plašu trīs dienu programmu, kas ir bagāta ne tikai ar izklaides pasākumiem visiem iedzīvotājiem, bet arī būs noderīga novada uzņēmējiem un organizācijām. Turklāt īpašs šis pasākums būs arī tādēļ, ka pirmo reizi pilsētu svētki ir starptautiski – esam iesaistījuši festivāla rīkošanā Ķekavas novada sadraudzības pilsētas no septiņām dažādām valstīm," uzsver Ķekavas novada kultūras aģentūras direktors Artūrs Ancāns.

Festivāla lietišķā programma – aktuālais uzņēmējiem un sabiedriski aktīvajiem

Piektdien, 9.septembrī, LETA un SEB banka aicina uz starptautisku uzņēmēju konferenci „Vadītāja izaicinājums – Eksportspējīgs uzņēmums". Savā pieredzē dalīsies zināmu Latvijas uzņēmumu – eksportētāju īpašnieki un vadītāji, kur savā pieredzē dalīsies tādu zināmu Latvijas uzņēmumu – eksportētāju īpašnieki un vadītāji kā Jānis Ošlejs (SIA Primekss), Andris Lubiņš (SIA Grandeg) un Salvis Lapiņš (AS Olainfarm). Konferences aktualitāti pierāda arī tas, ka visas vietas uz tās norisi jau rezervētas.

Savukārt biedrība „Latvijas Pilsoniskā alianse" piedāvā vēl nebijušu pasākumu Rīgas plānošanas reģiona nevalstiskajām organizācijām – samitu „NVO Via Ķekava", sniedzot noderīgu informāciju un zināšanas par NVO darbībā būtiskām jomām. Forumā piedalīsies tādi pazīstami eksperti kā Vītolu fonda vadītāja Vita Diķe, sociālo mediju guru Arturs Mednis, žurnālists Viesturs Dūle u.c.

Brīvdienu izklaides programma Ķekavā – pasākumi visa vecuma apmeklētājiem

Festivāla kulminācijas diena būs sestdien, 10.septembrī. Visas dienas garumā Ķekavas centrā un novadā notiks dažādi pasākumi – amatnieku tirdziņš, galda spēļu maratons, seno mūzikas instrumentu paraugdemonstrējumi, sakrālās mūzikas koncerts, radošās darbnīcas bērniem un pieaugušajiem u.c. aktivitātes.

Iepazīt sadraudzības valstu kultūru, tradīcijas, vēsturi, tūrisma iespējas un tautas tērpus varēs septiņu festivāla dalībvalstu Igaunijas, Lietuvas, Polijas, Baltkrievijas, Krievijas, Vācijas un Turcijas pārstāvniecību informatīvajās teltīs Ķekavas centrā. Savukārt īpašajā degustāciju ielā varēs izgaršot šo valstu nacionālos ēdienus, kā arī Latvijas uzņēmumu piedāvātos produktus. Dažādu tautu mūziku un tradīcijas varēs iepazīt arī 1. starptautiskajā Katlakalna folkloras festivālā un sadraudzības valstu koncertā „Vienotā rakstā – krāsu, nošu, deju, domu un sirdspukstu rakstā", kurā piedalīsies tautas deju kolektīvi un mūziķu apvienības no visām festivāla dalībvalstīm.

Festivāls noslēgsies ar rokkoncertu „Bliez no bedres" pie t/c „Liiba" un zaļumballi ar grupas „Dzelzs Vilks" piedalīšanos.

Plašāka informācija par pasākumiem un programma atrodama via.kekava.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV