Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā notiks Rudens svētki

LU Preses centrs, 07.09.2011. 15:55

Dāliju ziedēšanas laikā Latvijas Universitātes (LU) Botāniskajā dārzā 10. septembrī notiks Rudens svētki. Svētku viesiem būs iespēja ne vien aplūkot dāliju daudzveidību, bet arī rudens dārzeņu ekspozīciju, iegādāties stādus, apmeklēt darbnīcas bērniem, savukārt vakara izskaņā — vērot interaktīvu instalāciju „Augu orķestris".
Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā notiks Rudens svētki

Rudens svētku laikā no plkst. 9.00 līdz 17.00 stādu audzētāji no visas Latvijas piedāvās koku, krūmu un ziemciešu stādus.

Latvijas Dārzu biedrība svētkos piedalīsies ar ražas parādes stendu, kur būs kartupeļi, ķirbji, Bražūnu ģimenes tomāti un citi dārzeņi, kurus varēs gan degustēt, gan iegādāties. Notiks dārzeņu darbnīca bērniem, kā arī būs iespēja pieteikties biedrības rīkotajiem kursiem „Viegli kopjams dārzs" un „Vīna darīšana".

Tāpat Rudens svētku ietvaros plkst. 13.00 muzicēs vokālais ansamblis „Dominante" Jura Ludženieka vadībā. Darbosies kafejnīca, bērni varēs doties izjādē ar zirdziņu.

Savukārt laikmetīgās mākslas foruma „Baltā nakts" ietvaros 10. septembra vakarā no plkst. 19.00 līdz pusnaktij LU Botāniskā dārza Tropu mājā būs vērojama Lielbritānijas performanču mākslinieka Luka Džeroma (Luke Jerram) interaktīvā instalācija — performance „Augu orķestris". Tā būs unikāla iespēja sadzirdēt nesaklausāmos augu skaņu viļņus un palūkoties uz tiem no līdz šim neierasta skatu punkta.

Ieejas maksa Rudens svētku pasākumā skolēniem — Ls 0,50, pensionāriem un studentiem — Ls 1,00, pieaugušajiem — Ls 1,50. Ieeja bez maksas: pirmsskolas vecuma bērniem, Latvijas Universitātes studentiem un darbiniekiem, I un II grupas invalīdiem, bērniem bāreņiem, daudzbērnu ģimenēm un politiski represētajām personām. Vakara apmeklētājiem instalācija — performance „Augu orķestris" ir apskatāma bez maksas.

LU Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2. No maija līdz septembrim apmeklētājiem tas ir atvērts no plkst. 9.00 līdz 19.00. Plašāka informācija: http://www.botanika.lu.lv/.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV