Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Brīvdabas muzejs aicina apmeklēt Seno amatu dienu

Kristīne Dzedule, 08.09.2011. 14:17

Eiropas kultūras mantojuma dienu ietvaros Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs svētdien, 11. septembrī, no 12.00 līdz 17.00 aicina apmeklēt Seno amatu dienu. Šajā dienā īpaša ieejas cena muzejā – 1 LVL.
Brīvdabas muzejs aicina apmeklēt Seno amatu dienu

Seno amatu diena ir ikgadējs muzeja pasākums, kas katru gadu septembra otrajā nedēļā kopā pulcē amata pratējus no dažādām Latvijas malām. No plkst.12.00 līdz 17.00 amata meistari ar savām prasmēm iepazīstinās un līdzdarboties aicinās visus interesentus.

Šajās amatu dienās apmeklētajiem būs iespēja iemēģināt savas prasmes koka karošu grebšanā, spalvu un raga rotu gatavošanā, darboties keramikas darbnīcās, iesiet grāmatas, kā arī izmēģināt savus spēkus zāģēšanā ar garenzāģi. Ar tautas celtniecībā sastopamiem kalumiem interesentus iepazīstinās muzeja kalējs.

Vidzemes sētas Skaistuma ķēķī ar skaistuma receptēm dalīsies dabas vielu meistari. Turpat būs iespēja pīt skalu grozus , ieskatīties pastalu darināšanas un medus iegūšanas mākslā. Pie Priedes kroga darbosies dzintara apstrādes un puzuru veidošanas darbnīcas, keramiķis, prievīšu audēja un pinēja.

Vēdera un deguna priekiem – zivju kūpināšana Kurzemes zvejniekciemā un pupu vārīšana lībiešu traukos pie Vidzemes sētas.

Kurzemes zvejniekciemā norisināsies arī jumiķu amata demonstrējumi – ar dažādiem jumtu pārseguma veidiem un to klāšanas īpatnībām iepazīstinās 7. Latvijas jumiķu čempionāta dalībnieki.

Līdztekus amata demonstrējumiem būs iespēja baudīt folkloras kopas „Kokle" muzikālos priekšnesumus Kurzemes zvejniekciemā un akordeona spēli pie Priedes kroga.

Šogad Eiropas kultūras mantojuma dienas visā Eiropā notiek no 9. līdz 11. septembrim, to tēma ir „Kultūras mantojums – zināšanas un prasmes". Mantojuma dienas ir Eiropas Padomes un Eiropas Komisijas kopīga aktivitāte, bet pasākumu koordinators Latvijā ir Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija.

Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs atrodas Rīgā, Brīvības gatvē 440. Muzejs apmeklētajiem atvērts katru dienu no plkst.10.00 – 17.00. Vasaras sezonā (līdz 31.10) ieejas maksa muzejā 2.50 LVL pieaugušajiem, 1.50 LVL studentiem, 1 LVL skolēniem, pensionāriem, II un III grupas invalīdiem un to pavadošajām personām. Bezmaksas ieeja bērniem līdz 6 gadu vecumam, I grupas invalīdiem un to pavadošajām personām, kā arī ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūciju bērniem.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV