Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Diskusija: „Pilsonis internetā - vai līdzdalībai internetā ir reāla ietekme?"

Sorosa fonds – Latvija, 12.09.2011. 10:49

Šodien ikviens interesents ir aicināts piedalīties diskusijā par pilsoniskās līdzdalības formām un īpaši par to, kā līdzdarboties, izdarīt izvēles un iesaistīties politikas procesos, izmantojot dažādus interneta rīkus. Pasākumā ar pieredzi dalīsies dažādu tiešsaistes līdzdalības rīku autori, savukārt to nozīmi no dažādiem skatupunktiem vērtēs eksperti – interneta pilsoņi. Diskusijas sākums plkst. 18:00, tā notiks Vīna telpā Tinto, Elizabetes ielā 61.

Tikšanās mērķis ir vienuviet pulcināt atšķirīgus projektus, kuriem ir līdzīgi uzstādījumi. Tāpat šī ir iespēja neilgi pirms vēlēšanām atgādināt par projektu iespējām vēlētājiem, kas vēl nav izlēmuši, par ko balsot. Savukārt uzaicinātie eksperti, kā arī citi pasākuma dalībnieki varēs dot savu vērtējumu projektiem, un ieteikumus to turpmākai attīstībai.

„Pēdējā gada laikā darbu sākuši dažādi interneta projekti, kas piedāvā Latvijas iedzīvotājiem virtuāli sazināties ar deputātu kandidātiem un esošajiem deputātiem, uzdot jautājumus, iesniegt priekšlikumus un petīcijas, uzzināt vairāk par politiķiem, kā ar aicina uz aktīvu pilsonisko rīcību. Tomēr sabiedrībā ir jaušamas arī bažas par to, vai šādi projekti ir ilgtspējīgi un sniedz to varu, kādu vēlētājs un pilsonis vēlas sajust," diskusijas nepieciešamību skaidro Sorosa fonda – Latvija Tiesiskas valsts programmas direktore Aija Karlsberga.

Diskusija notiks pirmdien, 12. septembrī plkst. 18:00 Vīna telpā „Tinto". Pasākuma moderators būs sociologs Sandris Mūriņš, savukārt savu vērtējumu par projektiem sniegs eksperti, pilsoņi internetā – SIA Soon vadītājs, tvitera pētnieks Ernests Štāls, latviešu diasporas Amerikā pētniece Ilze Garoza un sabiedriski aktīvais pilsonis Sergejs Seņkāns.

Piedalīties aicināti sabiedriskās politikas centra „Providus" projekti Gudrasgalvas.lv un „Pielaiko partiju", sabiedrības par atklātību Delna projekts „Kandidātiuzdelnas.lv", uzņēmuma DEA Technologies piedāvātais projekts „Velesanas2011.lv", Sabiedrības Līdzdalības Fonda projekts „Manabalss.lv", laikraksta Diena projekts „velesanas.diena.lv", žurnāla „Ir.lv" vēlēšanu sadaļas veidotāji, asociācijas Papardes zieds iniciatīva „Pirmā reize", biedrības „Lordi PR" iniciatīva „Peticijas.lv", sabiedrības diskusiju platforma „Musuvalsts.lv".

Piedalīties aicināti visi interesenti, kam saistošas šķiet sabiedrības līdzdalības tēmas un interaktīvu interneta projektu attīstība. Pieteikties pasākumam var, reģistrējoties http://tweetvite.com/event/e-tauta. Diskusiju organizē Sorosa fonds – Latvija. Diskusijas tiešraide internetā: www.veritweet.com.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV