Otrdiena, 07.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Henrijs, Jete, Henriete;

Latvijas Universitātes Vēstures un filozofijas fakultātē notiks Krievijas vēsturnieka Borisa Sokolova vieslekcija

LU Preses centrs, 15.09.2011. 10:44

Šodien plkst. 14.30 Latvijas Universitātes (LU) Vēstures un filozofijas fakultāte un Latvijas okupācijas izpētes biedrība Mārstaļu ielā 28/30 organizē ievērojamā Krievijas vēsturnieka Borisa Sokolova lekciju „Skata uz Eiropu evolūcija Krievijas vēstures politikā".
Latvijas Universitātes Vēstures un filozofijas fakultātē notiks Krievijas vēsturnieka Borisa Sokolova vieslekcija

Boriss Sokolovs ir izcils Krievijas vēsturnieks, publicists un kritiķis, profesors, filoloģijas zinātņu doktors, vēstures zinātņu kandidāts, Krievu PEN–centra un Izdevniecības programmu un zinātnisko projektu Padomes „АИРО–XXI" loceklis. Īpašu atzinību ir iemantojis kā objektīvs Otrā pasaules kara vēstures pētnieks.

Par Krievijas inteliģences kulta figūru tapušais Boriss Sokolovs šobrīd ir viens no pasaulē pazīstamākajiem krievu vēsturniekiem. Viņš sarakstījis ap 70 grāmatu, tostarp divas enciklopēdijas. Atzīstot Baltijas okupācijas faktu un aicinot Krieviju, kā PSRS mantinieci, atvainoties Baltijas valstīm, B. Sokolovs iemantojis nelabvēļus Krievijas augstākās varas struktūrās. Viņš strikti iestājies pret Krievijas iebrukumu Gruzijā, nosoda Staļina noziegumu attaisnošanu un glorificēšanu mūsdienu Krievijā, kā arī norāda uz arhīvu aizvērtības un cenzūras pastiprināšanos.

Piedalījies Latvijas okupācijas izpētes biedrības un Eiropas Parlamenta organizētā starptautiskā konferencē „Padomju Savienības Baltijai nodarītie zaudējumi". Ir vairākas publikācijas arī Latvijas presē.

Lekcija notiks šodien, 15. septembrī, plkst. 14.30 LU Vēstures un filozofijas fakultātes 6. auditorijā, Mārstaļu ielā 28/30.

Lekcija tiks lasīta krievu valodā. Noslēgumā varēs uzdot jautājumus krievu un angļu valodā.

Savukārt plkst. 18.30 Latvijas Universitātes Radio NABA (93,1 FM) studijā notiks saruna ar B.Sokolovu, ko vadīs Roberts Klimovičs. Pārraides laikā klausītājiem būs iespēja tiešajā ēterā uzdot savus jautājumus par Krievijas vēsturi.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV