Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Jau ceturto gadu Latvijā notiks Izgudrotāju diena

Mareks Justs, 19.09.2011. 08:56

4. novembrī Latvijas Izgudrotāju dienas ietvaros tiek organizēta ikgadējā Latvijas izgudrojumu izstāde un Jauno izgudrotāju konkurss, kas notiks Rīgas Tehniskajā universitātē, Kaļķu ielā 1. Izstādi organizē biedrība "CONNECT Latvija" un Latvijas Izgudrotāju biedrība.

Izgudrojumu izstādes mērķis ir apzināt Latvijas izgudrojumus un palīdzēt autoriem tos komercializēt tautsaimniecības attīstībai. Izstādē tiks demonstrēti individuālo izgudrotāju, universitāšu, pētniecības institūtu, kā arī uzņēmumu izgudrojumi un dizainparaugi. Izgudrotāji eksponātus gatavos pēc iespējas viegli saprotamā un uztveramā veidā, tādējādi palielinot komunikācijas amplitūdu sarunās ar potenciālajiem investoriem, uzņēmējiem, sadarbības partneriem un citiem apmeklētājiem.

Jauno izgudrotāju konkursa mērķis ir iedrošināt skolēnus un jauniešus izdomāt un īstenot savas visneiedomājamākās izgudrojumu idejas praktiskā veidā. Jauno izgudrotāju konkursā var piedalīties bērni un jaunieši līdz 19 gadu vecumam. Dalībniekiem nepieciešams izdomāt, rast risinājumu kādai no praktiskām problēmām vai lietām, ar kuru nācies saskarties savā ikdienā skolas gaitās, ģimenē, dažādās nodarbībās u.c.

Izgudrotāji dalībai izstādē var reģistrēties līdz 14. oktobrim, savukārt jaunieši līdz 31. oktobrim. Vairāk informācijas un reģistrācija mājas lapā: www.izgudrotaju-diena.lv. Dalība izstādē ir bezmaksas.

Izstādi atbalsta Rīgas Tehniskā universitāte, Eiropas Savienības pārrobežu sadarbības programmas Interreg projekts Best Agers, Latvijas Universitāte, Rīgas Ekonomikas augstskola, Swedbank, Hipotēku banka, TeliaSonera, Junior Achievement Latvija.

Vairāk informācijas: Elmārs Baltiņš, tel. 67089178, mob. 29100252, e-pasts: info@connectlatvia.lv.

Par Latvijas Izgudrotāju dienu

Izgudrotāju diena Latvijā tiek atzīmēta jau ceturto gadu. Izgudrotāju dienas mērķis ir popularizēt izgudrotājdarbību Latvijas sabiedrībā, kā arī veicināt izgudrojumu komercializāciju un ieviešanu dzīvē. No 2010. gada Izgudrotāju dienas ietvaros tiek rīkota Latvijas izgudrojumu izstāde, kurā aktīvie Latvijas izgudrotāji var demonstrēt savus izgudrojumus (t.sk. dizainparaugus) plašai publikai - uzņēmējiem, investoriem, jauniešiem, žurnālistiem, kolēģiem-izgudrotājiem un citiem.

www.izgudrotaju-diena.lv

Par CONNECT Latvija

Biedrības CONNECT Latvija mērķis ir veicināt jaunu un inovatīvu uzņēmumu veidošanu Latvijā. Connect rīko dažādus pasākumus - tramplīna pasākumus, Izgudrotāju dienas, Satiec izgudrotāju!, seminārus, - lai savienotu uzņēmējus ar izgudrotājiem un investoriem jaunu projektu realizācijai. Biedrībā apvienojušies 18 biedri - universitātes, uzņēmēji, finanšu un intelektuālā īpašuma uzņēmumi, privātie un fondu investori.

www.connectlatvia.lv

Par Latvijas Izgudrotāju biedrību

LIB apvieno izgudrotājus no visas Latvijas ar mērķi atbalstīt izgudrojumu izstrādi un to komercializāciju. LIB veic izgudrotāju darbības popularizēšanu Latvijas sabiedrībā, rīkojot Latvijas Izgudrotāju dienas un citus pasākumus. LIB pārstāv Latviju Starptautiskajā Izgudrotāju Asociāciju Federācijā IFIA (International Federation of Inventors' Associations). Ar IFIA atbalstu Latvijas izgudrotāji ir piedalījušies starptautiskajās izgudrojumu izstādēs.

www.izgudrotaji.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV