Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Uguns nakts Vienkoču parkā

EasyGet.lv, 20.09.2011. 11:09

1. oktobrī notiks gadskārtējā Uguns nakts Vienkoču parkā, informē Rihards Vidzickis.
Uguns nakts Vienkoču parkā

Uguns nakts ir noskaņu un gaismas pasākums ar nolūku padarīt vienu īso rudens dienu garāku, sasildīt sevi ar sveču izstaroto gaismu un siltumu, pozitīvi uzlādēties ziemas tumšajam periodam, lai vieglāk būtu sagaidīt pavasari. Viss Vienkoču parka Gaismas mežiņš tiks izlikts ar svecēm. Visā meža pudurī ir izvietoti vienkoču gaismas ķermeņi, kas arī tiks izgaismoti ar svecēm, iegūstot savdabīgu āra apgaismojumu.

Pa dienu no plkst. 10:00 pie Vienkoču parka darbosies mājražotāju rudens labumu tirdziņš, kurā muzicēs vietējais pūtēju orķestris. Parka teritorijā darbosies dažādas amatnieku darbnīciņas, kurās prasmes varēs apgūt ikviens interesents. Gaismu mežs tiks iedegts līdz ar krēslas iestāšanos un gaismu noskaņu papildinās folkloras kopa Ore, kur uz tautas instrumentiem spēlētas mūzikas pavadījumā varēs izdejoties pēc sirds patikas un iemācīties senās latviešu dejas. Meža namiņā pie vietējās raganas varēs izzīlēt savu nākotni. Plkst. 21:00 notiks tradicionālais lāpu gājiens pa Vienkoču parka takām, veidojot šķietami nebeidzamu uguns čūsku, kura lokās pa reljefajām takām. Lāpu gājiens noslēgsies ar „Fire Spirit" ugunsžonglieru šovu „Pulsa efekts" perkusiju pavadībā.

Visas dienas un vakara garumā par apmeklētāju labsajūtu rūpēsies Vilhelmīnes dzirnavu virtuve, kura piedāvās īpašo Meža zupu un citus labumus. Neizpaliks arī tradicionālā uz ugunskura vārītā Vienkoču zāļu tēja.

Ikviens aicināts gūt šīs sajūtas kopā un papildināt gaismu mežu ar savu līdzi paņemto gaismiņu. Tie, kam līdzi būs sava dārza svece, saņems 50 % atlaidi ieejas maksai. Pārējiem ieejas maksa būs tāda pati, kā ikdienā. Lāpu gājienam vēlams paņemt līdzi kādu lāpu.

Dienas gaitā iespējams apmeklēt arī Līgatnes dabas takas, kur no plkst. 12:00 ikviens ir aicināts uz gudras sēņošanas dienu.

Tiem, kuri 1.oktobrī netiek uz Tirdziņu un amatnieku darbnīcām Vienkoču parkā, to ir iespēja izdarīt 24. septembrī. Šajā dienā darbosies gan mājražotāju tirdziņš, gan vienkoču grebšanas prasmju skola un darvas ceplis, kā arī ikvienam būs iespēja nobaudīt uz ugunskura vārītu Vienkoču zāļu tēju.

Vairāk informācijas: www.vienkoci.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV