Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

Aicina vidusskolēnus pieteikties Jauno pedagogu un psihologu skolai

EasyGet.lv, 20.09.2011. 16:37

Tie vidusskolēni, kas vēlas iepazīt pedagoģijas un psiholoģijas jomas, izvērtējot nākotnes profesijas iespējas tajās, ir aicināti pieteikt savu dalību 2011./2012. akadēmiskajam gadam Jauno pedagogu un psihologu skolā (JPPS), ko jau sesto gadu pēc kārtas rīko Latvijas Universitātes (LU) Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultāte gan Rīgā, gan Valmierā, informē Latvijas Universitātes Preses centrs.

„Skolotāja profesiju pazīst ikviens. Jau no pirmajiem dzīves gadiem ar to sastapušies ikdienā gan pirmsskolas iestādē, gan skolā, gan arī ārpusklases nodarbībās. Pedagogs un psihologs ir īpašas profesijas, kuras pamatā ir darbs ar cilvēkiem. Tās ir profesijas, kurās ir svarīgi būt vispirms apmierinātam ar sevi," skaidro JPPS koordinatore Gunta Kraģe. „Jauno pedagogu un psihologu skolā vidusskolēni iegūst papildu zināšanas, lai labāk iepazītu un izprastu sevi, apjaustu savas intereses un spējas, kā arī piemērotību nākamajai profesijai. Tā ir iespēja iepazīties ar pedagoģijas un psiholoģijas jomām, ar pedagoga un psihologa profesiju. Ar sev interesējošām tēmām, kuras palīdzēs ikvienam turpmākajā karjeras izvēlē, kā arī paraudzīties uz pedagoģijas un psiholoģijas jomu no cita skatu punkta."

Jauno pedagogu un psihologu skolā ir dažādas nodarbību formas: lekcijas, praktiskie darbi, semināri. Katra nodarbība, ko vada LU PPMF mācībspēki, veltīta kādai no tēmām, piemēram, Personības attīstība, Intelekta veidi, Alternatīvās pedagoģijas teorijas, Sociālā psiholoģija, Audzināšanas metodes u.c. Programma tiek veidota ņemot vērā skolēnu iepriekšējo sagatavotību, intereses, anketēšanas rezultātus un speciālistu viedokli par saturu. Nodarbības notiek vienu reizi mēnesī.

Tiem JPPS skolas dalībniekiem, kas mācās 12. klasē, mācību gada laikā būs iespēja izstrādāt pētījumu kādā no jomām un mācību gada nobeigumā to prezentēt. Ar augstāko vērtējumu atzīmēto darbu autoriem būs iespēja iegūt budžeta vietu, iestājoties LU PPMF kādā no psiholoģijas vai pedagoģijas studiju programmām.

Lai pieteiktu dalību Jauno pedagogu un psihologu skolā Rīgā, kur nodarbības notiks vienu reizi mēnesī sestdienās, vai Valmierā, kur nodarbības notiks vienu reizi mēnesī trešdienās, jāaizpilda pieteikuma anketa. Pirmā nodarbība „Ievads Jauno pedagogu un psihologu skolā. Kā sagatavoties studijām augstskolā" notiks šī gada 24. septembrī plkst. 12.00 LU Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātē (Rīgā, Jūrmalas gatvē 74/76), kā arī šo pašu ievadnodarbību interesenti var apmeklēt arī šī gada 5. oktobrī plkst. 15.20 Valmieras Valsts ģimnāzijā (Valmierā, L. Paegles ielā 40).

Pirmo reizi JPPS tika realizēta Valmieras Valsts ģimnāzijā Vidzemes reģiona vidusskolēniem ar Valmieras pilsētas domes un Valmieras Valsts ģimnāzijas atbalstu 2005. gadā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV