Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Rīgā notiks vairāki koši Rudens ražas svētku - Miķeļdienas pasākumi

EasyGet.lv, 21.09.2011. 13:43

Klāt rudens ražas svētki - Miķeļi - apjumības jeb appļāvības - pēdējā pļaujas diena. Tajā ar maģisku rituālu palīdzību cilvēki cenšas nodrošināt veiksmi nākamajam gadam un iegūt Jumja labvēlību. Jau tradicionāli Miķeļdienu Rīga svin ar vairākiem košiem pasākumiem, informē Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības pārstāve Anete Baumane.
Rīgā notiks vairāki koši Rudens ražas svētku - Miķeļdienas pasākumi

Miķeļdienas gadatirgus Doma laukumā 24. septembrī no 9.00 līdz 17.00

septembrī jau no deviņiem rītā Doma laukumā varēs nobaudīt un iegādāties rudens ražas lauku labumus - ābolus, bumbierus, ēdamus un dekoratīvus ķirbjus, cūku pupas, sīpolu virtenes, dzērvenes, zāļu tējas, medu, īstu lauku maizi, speķi, skābus kāpostus, kūpinātas zivis un citus gardumus. Amatnieki piedāvās skaistākos keramikas, koka, un pinumu darinājumus. Gatavojoties rudens/ziemas, kā arī jaunajai teātra un operas sezonai, Rīgas dāmas varēs iegādāties smalkus rokdarbus – adījumus, tamborējumus, tekstilijas, kā arī greznas rotas no visdažādākajiem materiāliem.

No plkst.10.00 uz Miķeļdienas gadatirgus skatuves dalībniekus un apmeklētājus priecēs Rīgas pilsētas dziesmu, danču un instrumentu spēles meistari. Programmu vadīs aktieri Karīna Tatarinova un Andrejs Možeiko.

Programmas noslēgumā pēc plkst.16:00 uzstāsies grupa „Lauku muzikanti".

Veiksmīgākajiem rudens ražas svētku konkursu dalībniekiem garšīgas balvas būs sarūpējuši Valmiermuižas pils alus darītāji.

Miķeļdienas gadatirgū šogad piedalās 305 tirgotāji no visas Latvijas.

Ikviens aicināts apmeklēt arī Burkānu festivālu Rīgas Rātslaukumā 24. un 25. septembrī.

Amatu svētki Iļģuciemā 25. septembrī Kultūras centra „Iļģuciems" pagalmā un Amatu namā (Lidoņu ielā 27) no 12.00 līdz 16.00

Pasākumu atklās bagātā Miķeļa un Miķelienes ierašanās, tiks rādītas senās Miķļdienas tradīcijas - Jumja ķeršana un derībās iešana, ar dziesmām un dejām uzstāsies Rīgas Kultūras centra „Iļģuciems" amatierkolektīvi. Būs iespēja redzēt, iepazīt un arī pašiem izmēģināt kultūras centra „Iļģuciems" Amatu nama piedāvātos Tautas lietišķās mākslas studiju amatus – rokdarbus, aušanu, gleznošanu, kalšanu, klūdziņu pīšanu pieredzējušu meistaru vadībā. Varēs pozēt gleznotājiem un iegūt savus portretus. Pasākuma laikā bērni varēs iesaistīties radošās, attīstošās un izglītojošās aktivitātēs – zīmēšana, seju apgleznošana, spēles un rotaļas, par kurām gādās Latvijas Kultūras koledžas radošā biedrība „Kultūrmānija" un balvas spēļu uzvarētājiem pasniegs veikalu tīkls „IKI" un maiznīca „Iļģuciema konditoreja".

29. septembrī plkst.10.00 aicinām pirmsskolas vecuma bērnus uz Jautro Miķeļdienu bērniem kultūras un atpūtas centrā "Imanta" (Anniņmuižas bulvārī 29).

Vairāk informācijas: http://kulurasapvieniba.riga.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV