Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

Publicēts Latvijas Universitātes žurnāla „Alma Mater" rudens numurs

EasyGet.lv, 22.09.2011. 12:24

Publicēts Latvijas Universitātes (LU) žurnāla „Alma Mater" rudens numurs, ko ikviens var lasīt elektroniski LU portālā, informē Latvijas Universitātes Preses centrs.
Publicēts Latvijas Universitātes žurnāla „Alma Mater" rudens numurs

Jaunajā LU žurnāla „Alma Mater" rudens numurā lasiet:

Kivi TV – vieta, kur piepildās sapņi

Šoruden jau trešo sezonu pie interesentiem nokļūs Latvijas Universitātes (LU) Komunikācijas studiju nodaļas studentu veidotais interneta televīzijas raidījums Kivi TV. Šobrīd raidījuma veidošanā piedalās četrpadsmit studenti, no kuriem lielākā daļa studē LU Komunikācijas studiju nodaļā. Uzsākot jauno sezonu tiek veidota arī jaunā Kivi TV paaudze, kura turpinās raidījuma veidošanu tad, kad tā dibinātāji būs beiguši studijas. Visiem interesentiem ir iespēja pielikt savu roku raidījuma tapšanā gan ar idejām, gan atbalstu.

Ķīmiskā Zinātnieku nakts Latvijas Universitātē

23. septembrī daudzās Eiropas valstīs, tajā skaitā arī Latvijā, notiks Zinātnieku naktij veltīti pasākumi no pulksten sešiem vakarā līdz pat pusnaktij. 2011. ir starptautiskais ķīmijas gads, tāpēc Rīgā, Jelgavā, Salaspilī, Daugavpilī, Ventspilī, Rēzeknē un Valmierā par zinātnieku nakts devīzi izvēlēta „Aizraujošā ķīmija". Latvijas Universitātes pasākumos paši zinātnieki rādīs savu ikdienas darbu, pētniecības objektus, apskatei tiks atvērtas viņu zinātniskās laboratorijas un darbnīcas. Interesenti varēs piedalīties viktorīnās un diskusijās, skatīties zinātnes teātri, klausīties lekcijas, izmantojot jaunākās tehnoloģijas un instrumentus zinātnieka vadībā veikt eksperimentus un pētījumus.

Ar jokiem un leģendām pēc 17. gadsimta senlietām

Gandrīz mēnesi Jelgavas ielā 1, Pārdaugavā norisinājās arheoloģiskās izpētes darbi, pirms šajā teritorijā tiek sākta LU Akadēmiskā centra būvniecība. Darbu mērķis bija pārbaudīt, vai zem zemes neslēpjas liecības par Kobronskansti, ko zviedru karaspēks, aplencot Rīgu, uzcēla 17. gadsimtā. Darbus, kas iesākti jau pagājušajā gadā, veica divdesmit LU Vēstures un filozofijas fakultātes (LU VFF), kā arī trīs Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes studenti izpētes darbu vadītāja, LU VFF dekāna Andra Šnē vadībā.

Vispasaules latviešu zinātnieku svētki

Šī gada 24.-27. oktobrī Rīgā notiks pasaules latviešu un Latvijas zinātnieku saimei īpaši svarīgs pasākums - Latvijas Zinātņu akadēmija, Latvijas Universitāte, Rīgas Tehniskā universitāte un Rīgas Latviešu biedrība rīko Apvienoto Pasaules latviešu zinātnieku III kongresu un Letonikas IV kongresu „Zinātne, sabiedrība un nacionālā identitāte". Pasaules latviešu zinātnieku kongress šogad notiks trešo reizi – tas tradicionāli tiek rīkots ik pēc desmit gadiem, un apkopo aizvadīto gadu laikā veiktos zinātnes sasniegumus, veicina sadarbību ar ārzemēs strādājošajiem zinātniekiem, stiprina saites ar politiķiem un sabiedrību, kā arī informē par zinātnes sasniegumiem un problēmām.

Juris Utāns. Galvu stāsts

Juris Utāns – mākslinieks, gleznotājs, Latvijas Universitātes pasniedzējs, kas no 23. jūlija līdz 13. augustam veidoja savu personālizstādi „Galvas/Heads" Latvijas Mākslinieku savienības galerijā. Galvas kā šīs izstādes darbu galvenie saturiskie personāži simbolizē dzīvu būtņu primāro komunikācijas līmeni. Ar saviem darbiem Juris Utāns skatītāju provocē un nedaudz šokē.

Nakts pie Universitātes durvīm, lai studētu filozofiju

12. jūlija rītā Latvijas Universitāte vēra durvis tiem, kas vēlas pieteikties studijām. Pirmais šogad studijām klātienē piereģistrējās Valmieras Pārgaujas ģimnāzijas absolvents Andrejs Zaporožecs (20), kas kopā ar jau studējošo cīņu biedru Kristapu un viņa pusbrāli Kārli negaisa nakti pavadīja pie Latvijas Universitātes durvīm. Andrejs šoruden uzsāk bakalaura studijas budžeta grupā Latvijas Universitātes Vēstures un filozofijas fakultātes Filozofijas studiju programmā.

Starmešu gaismā: jaunā grupa „Starmetis"

Jaunā mūzikas grupa „Starmetis" radusies nesen, un spēlē elektronisku mūziku, kas nepretendē uz komerciāliem panākumiem. Tomēr jau ar pirmajiem saviem koncertiem grupa spējusi aizraut klausītājus un arī iegūt pirmo vietu Latvijas Universitātes jauno grupu konkursā, kur kritiķi vienbalsīgi atzinuši viņus par labākajiem. Četri grupas dalībnieki: Andris, Maksis, Līga un Ilze atzīst, ka viņu koncertos svarīgākais ir tas, kā publika viņus uzņem, bet mēģinājumos „Starmetis" ir veids, kā aizmirst ikdienu un ļauties brīvai atpūtai mūzikā.

Prasīgs doktorants un kaislīgs sportists – Didzis Bērziņš

Didzis Bērziņš (28) ir Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes Komunikācijas studiju nodaļas doktorants un pasniedzējs, kā arī LU Sociālo un politisko pētījumu institūta zinātniskais asistents. Pētnieciskās intereses – sociālā atmiņa, holokausts un nacistiskā antisemītisma propaganda. No studijām brīvajā laikā Didzis ir vērtīgs sportists gan basketbolā, gan futbolā, kā arī treneris topošajiem futbolistiem. Savus panākumus studijās skaidro ar sportista pieeju mērķu sasniegšanai.

Latvijas Universitātes žurnāls „Alma Mater" iznāk četras reizes gadā, atspoguļojot nozīmīgākos notikumus Universitātē. Gan šis, gan iepriekšējie žurnāla „Alma Mater" numuri lasāmi elektroniskā formātā Latvijas Universitātes portālā. Žurnāla „Alma Mater" arhīvs: www.lu.lv/almamater.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV