Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

Notiks diskusija „Žurnālistika šodien: lomas, ietekmes, ieguvumi"

EasyGet.lv, 23.09.2011. 11:08

Otrdien, 27. septembrī, plkst. 16.00 Latvijas Universitātes (LU) Sociālo zinātņu fakultātē (SZF) Rīgā, Lomonosova ielā 1a, Jesajas Berlina auditorijā notiks LU SZF Komunikācijas studiju nodaļas rīkotā diskusija „Žurnālistika šodien: lomas, ietekmes, ieguvumi", informē Latvijas Universitātes Preses centrs.

Tiek uzskatīts, ka masu medijos atspoguļotais pasaules redzējums var ietekmēt un reizēm spēlēt izšķirošo lomu kāda lēmuma pieņemšanā, piemēram, to, cik plusu vai mīnusu saņēmis kāds konkrēts deputātu kandidāts Saeimas vēlēšanās, vai arī to, ko auditorija domā par kādu uzņēmumu vai amatpersonu.

Diskusijā eksperti meklēs atbildes uz to, kāda ir žurnālistikas loma šodien un kādu lomu mediju spēlē sabiedrības ikdienā un izvēlēs, cik lielā mērā tehnoloģiju attīstība, mediju lietotāju radītais saturs un dažādie sabiedrisko attiecību instrumenti ietekmē mediju dienaskārtību un citiem aktuāliem jautājumiem.

Diskusijā piedalīsies:
- Dace Krejere, Latvijas Radio ziņu dienesta žurnāliste;
- Andrejs Mamikins, TV5 žurnālists;
- Ingus Bērziņš, portāla Delfi galvenais redaktors;
- Arnis Kaktiņš, SKDS direktors;
- Inga Spriņģe, Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centra direktore.

Diskusiju vadīs LU SZF lektore Lolita Stašāne.

Diskusiju kā klausītājs var apmeklēt jebkurš interesents, dalība tajā ir bez maksas. Visi aicināti iepriekš elektroniski iesūtīt sev interesējošos jautājumus uz e-pastu: kristine.dalmatova@lu.lv līdz 26. septembrim plkst. 13.00.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV