Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Akcija „Uzlādē pasauli!" Kalnciema kvartālā

EasyGet.lv, 23.09.2011. 15:56

Rīt, 24.septembrī, Kalnciema kvartālā no plkst. 13:00 līdz 17:00 vispasaules kampaņas „Moving Planet" ietvaros notiks akcija "Uzlādē pasauli!", kurā ikviens interesantos un radošos veidos varēs iepazīt un izmēģināt atjaunojamo enerģiju tehnoloģijas, kā arī radošajās darbnīcās uzzināt vairāk par klimata pārmaiņām un to ietekmi uz vidi, informē „Uzlādē pasauli!" sabiedrisko attiecību koordinatore Austra Jāvalde.
Akcija „Uzlādē pasauli!" Kalnciema kvartālā

24. septembrī Latvijā un visā pasaulē, notiks pasaules mēroga kampaņa „Moving Planet". Kampaņas mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību CO2 izmešu radītajam kaitējumam un klimata pārmaiņām. Šajā dienā visā pasaulē dažādas organizācijas, uzņēmumi un domubiedru grupas veidos pasākumus, aicinot cilvēkus aizdomāties par fosilās enerģijas nodarīto kaitējumu un informējot par praktiskām iespējām kā īstenot pāreju no fosilās uz atjaunojamo enerģiju dažādās dzīves jomās. Ņujorkā un Sidnejā šogad notiks milzu velobraucieni, Parīzē cilvēki paši kļūs par mākslu, veidojot gigantisku attēlu, kas simbolizē klimata pārmaiņas. Cilvēki skries, skrituļos, sadosies rokās, brauks ar velosipēdiem, peldēs, leks, ies gājienos, diskutēs un citādi parādīs, ka tiem rūp klimata pārmaiņas un, ka tie ir gatavi iesaistīties, lai novērstu klimata pārmaiņas.

Pasākuma laikā notiks gan izglītojošas, gan radošas un ļoti praktiskas aktivitātes - dalībnieki varēs izmēģināt atjaunojamo enerģiju prototipus, "uzmīt" pats savu plašu mūziku un piena kokteili, skatīties īsfilmas par klimata pārmaiņām, kā arī piedalīties auto un velo kāzu svinībās! Bērniem būs iespēja veidot pašiem savasstop motion multenes, kā arī kopā ar skautiem un gaidām veidot vējdzirnaviņas. „Ir būtiski ne vien aicināt cilvēkus domāt videi draudzīgāk un samazināt fosilās enerģijas izmantošanu ikdienā, bet dot iespēju pašiem pamēģināt, kā tas ir - minoties ar velosipēdu, radīt elektrību, vai arī, iepūšot vēju īpašā mehānismā, likt tam griezties! Gribam parādīt to, kā atjaunojamās enerģijas var izmantot savā ikdienā, kā arī citus veidus, kā katrs no mums var sniegt ieguldījumu klimata pārmaiņu samazināšanā! ", stāsta „Uzlādē pasauli!" vadītāja Madara Peipiņa.

Ikviens no pasākumu dalībniekiem tiek aicināts dalīties ar piedzīvoto, nosūtot safilmēto un safotografēto materiālu portāla Delfi sadaļai „Aculiecinieks", kā arī sevis piedzīvoto dokumentēt sociālajos tīklos Twitter, Facebook un Draugiem.lv, ierakstos ieļaujot arī vārdu (haštagu) #uzladepasauli.

www.350.org ik gadu organizē globāla mēroga kampaņu, lai pievērstu sabiedrības un tās līderu uzmanību klimata pārmaiņām. 2010. gada kampaņas fokuss bija dažādu zaļo darbu veikšana, biedrība „homo ecos:" kampaņu koordinēja Latvijā, latviskojot kampaņas nosaukumu - „Vispasaules zaļo darbu diena". Šī gada kampaņas nosaukums ir „Moving Planet", latviskojot - "Uzlādē pasauli!" un tās centrālā diena ir 24. septembris.

Projektu "Uzlādē pasauli!" Latvijā organizē biedrība "homo ecos:" sadarbībā ar bioplastmasas izplatītāju "Green Mood" un citiem sadarbības partneriem. Kampaņu atbalsta "Sorosa fonds - Latvija", interneta portāls "Delfi", portāls "ir.lv" un citi.

Plašāku informāciju meklējiet www.homoecos.lv/lv/uzlade-pasauli vai kampaņas centrālajā mājas lapā www.moving-planet.org.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV