Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Otro gadu aicina pieteikties konkursā jaunu mediju projektu attīstībai

Sorosa fonds – Latvija, 27.09.2011. 15:47

Rīgas ekonomikas augstskolas Mediju studiju centrs ar Sorosa fonda – Latvija (SFL) atbalstu jau otro gadu pēc kārtas izsludina pieteikšanos projektu konkursam „Jaunie mediji". Projektu konkursa mērķis ir veicināt analītiska satura veidošanu internetā un atbalstīt mediju mobilo tehnoloģiju platformu izmantošanu.

Konkursā aicināti piedalīties gan pieredzējuši Latvijas mediju profesionāļi, gan arī jauni talanti, kas ir ieinteresēti veidot inovatīvus un laikmetīgus tehnoloģiskos risinājumus Latvijas mediju tirgum.

SFL Mediju programmas direktore Gunta Sloga norāda, ka pēdējā gada laikā izskanējušas diskusijas par atsevišķu uzņēmēju un politiķu mēģinājumiem ietekmēt mediju saturu, par neskaidro īpašnieku sistēmu un vājo analītisko žurnālistiku mazajā Latvijas mediju tirgū. „Arvien biežāk izskan bažas par dramatiski kritušos žurnālistikas kvalitāti, vienveidīgu un nepilnīgu mediju saturu, tāpat medijus pamet pieredzējuši profesionāļi. Vienlaikus visā pasaulē vērojamas izmaiņas – jaunas mediju pastāvēšanas formas, jauni finansēšanas modeļi, netradicionāla pieeja satura radīšanā, inovācijas interneta un mobilo tehnoloģiju vidē. Ņemot vērā lielo interesentu skaitu pirmajā projektu konkursā, atsaucoties SFL aicinājumam attīstīt kvalitatīvu un ilgtspējīgu žurnālistiku Latvijā, jau otro reizi aicinām piedāvāt radošas un kvalitatīvas idejas jauniem mediju projektiem," saka G.Sloga.

Konkursa darbus izvērtēs komisija, kurā ietilpst pazīstami žurnālisti, jauno mediju jomu pārzinoši cilvēki, kā arī eksperti, kas spēj izvērtēt šo projektu ilgtspējas modeli un biznesa ideju. Komisija izvērtēs projektus un lems par finansējuma piešķiršanu projektiem, kas piedāvās labāko risinājumu informatīvi analītiska, daudzveidīga un kvalitatīva satura pasniegšanai. Viena projekta iesniedzēji var pretendēt maksimāli uz 50 000 eiro lielu atbalstu.

Pirmajā konkursā, kurš noslēdzās šā gada pavasarī, kopumā pieteicās 32 projekti, no kuriem tika atbalstīti trīs labākie – SIA Media 24 projekts „pilseta24", „Dialogi.lv" projekts „Platforma neatkarīgajai analītiskajai žurnālistikai" un AS Cits Medijs projekts „3i". Kopumā atbalstītajiem projektiem tika piešķirts finansējums 99 756 eiro apjomā.

Lai piedalītos projektu konkursā, tā dalībniekiem jāsagatavo projekta pieteikums un līdz 2011.gada 26. oktobrim jānosūta elektroniski uz epastu Gunta.Sloga@sfl.lv, kontakttālrunis: 67039268.

Iepazīties ar konkursa „Jaunie mediji" nolikumu, kā arī uzzināt vairāk var Sorosa fonda – Latvija mājas lapā www.sfl.lv sadaļā „Aktualitātes".

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV