Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

"Laimas" pulkstenis Siguldā

EasyGet.lv, 29.09.2011. 10:26

Pabeigts darbs pie Laimas pulksteņa izveides Mīlestības pilsētai Siguldai.
"Laimas" pulkstenis Siguldā

Atšķirībā no Laima pulksteņa, kas ir mīlētāju satikšanās vieta Rīgā, Laima pulkstenis Siguldā būs arī saules pulkstenis.

„Mīlestība ir mūžīga vērtība. Pulkstenim meklējām inovatīvu risinājumu: pulkstenis, kas vienlaikus rāda arī saules laiku, ir unikāls risinājums. Nav zināms otrs šāda veida pulkstenis, tāpēc mēs ceram, ka tas patiks mīlētājiem. Varēs norunāt satikšanos arī pēc tā, kad saules pulkstenis rāda...nu, piemēram, septiņi. Un to apmeklēt dosies arī tūristi,"pulksteni raksturo Laima Mārketinga vadītāja Dace Kokina.

Pulksteņa autors Mārtiņš Gils: „ Pulkstenis vizuāli maksimāli atbildīs klasiskajam pulkstenim, ko gadiem jau atpazīstam Rīgā, bet šis būs tā nedaudz „sagāzies", jo rādīs arī saules laiku."

Arhitekts Armands Bisenieks: „Stacijas laukumu pēc rekonstrukcijas veidojām kā franču dārzu. Laimas pulkstenis klasiskajā variantā neharmonēja, radījām romantiskāku variantu – slīpumā pret zemes virsmu, kas atbilst mūsu zemes platuma grādiem, tas var rādīt arī saules laiku. Patīkamais pārsteigums – gan Laima, gan Siguldas vadība uzreiz atbalstīja tieši šo risinājumu."

Siguldas domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics: „Laima pulkstenis atradīsies stacijas laukumā, kurā šobrīd jau norit vērienīgi rekonstrukcijas darbi. Esam pabeiguši plānošanas un sagatavošanas darbus, arī iepirkumu procedūras un ir izvēlēts būvnieks. Nākamā vasarā Laima pulkstenis sagaidīs visus interesentus rekonstruētajā stacijas laukumā."

Pērn, kad Laima šokolāde svinēja savu 140 gadu jubileju, Latvijas pilsētu iedzīvotāji visu vasaru sacentās par Mīlestības pilsētas nosaukumu. Rudenī, televīzijas tiešraidē spraigā sacensībā starp Siguldu, Valmieru un Kuldīgu par mīlestības pilsētu tika izvēlēta Sigulda.
Tāpēc Laimas pulksteņa „jaunākais brālis" tiks uzstādīts Siguldā.

Papildu informācija:
www.laima.lv
http://twitter.com/LaimaSaldumi
http://www.draugiem.lv/laima/

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV