Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

„Eseju konkursā 2011" jaunieši tiek aicināti domāt par savu valsti

EasyGet.lv, 29.09.2011. 13:01

No 27. septembra līdz 12. decembrim ikvienam skolēnam ir iespēja piedalīties interneta bibliotēkas Atlants.lv organizētajā eseju konkursā, informē Atlants.lv pārstāvis Gatis Sprūds. Uzrakstot savas domas par noteikto tēmu esejas formā, jaunietis var pretendēt uz 200 latu lielas brīvdienu stipendijas saņemšanu. Šogad eseju konkurss tiek organizēts trešo reizi.
„Eseju konkursā 2011" jaunieši tiek aicināti domāt par savu valsti

„Eseju konkurss tiek organizēts regulāri un jau kļuvis par tādu kā tradīciju, kas radoši iedvesmo un ko gaida gan skolnieki, gan skolotāji. Tā ir iespēja izpausties, mācīties izteikt savas domas un spriedumus un nelielais sacensību gars jauniešiem šo procesu padara tikai interesantāku un aizraujošāku. Tā kā iepriekšējos gados ir saņemtas daudz pozitīvas atsauksmes, konkursu organizējam arī šogad," norāda Atlants.lv vadītājs Gatis Sprūds.

Šogad konkursa mērķis ir mudināt skolēnus aizdomāties par dažādiem, viņuprāt, svarīgiem un aktuāliem jautājumiem mūsdienu Latvijā. Tematika ir pietiekoši plaša, tajā pašā laikā vedina vairāk piedomāt par savu valsti, tās labklājību, problēmām, ar ko saskaramies un iespējām, ko saskatām, šeit dzīvojot. Vienīgais noteikums eseju izstrādē – tās nosaukumā jābūt ietvertam vārdam „Latvija".

Apbalvoti tiks ne tikai labāko eseju autori, bet arī viņu literatūras skolotāji, kuriem ir ļoti liela loma skolēnu iztēles paplašināšanā un rakstītprasmes attīstīšanā. Konkursa uzvarētājs, visaugstāk novērtētās esejas autors, saņems 200 latu lielu vienreizēju brīvdienu stipendiju, savukārt viņa literatūras skolotājs – 100 latu papildbalvu. Tiks apbalvoti arī otrās un trešās vietas ieguvēji, kā arī oriģinālāko un interesantāko eseju autori saņems veicināšanas balvas no Atlants.lv un sadarbības partnera – biļešu tirgotāja BezRindas.lv.

Konkursā var piedalīties ikviens 1. – 12. klases skolnieks, no šī gada 27. septembra līdz 12. decembrim iesniedzot savu eseju interneta vietnē – www.atlants.lv/konkurss.

Par interneta bibliotēku Atlants.lv

Atlants.lv ir interneta bibliotēka, kas darbību sākusi 2002. gadā. Tā apvieno dažādu autoru un tematiku zinātniskus un studiju procesā tapušus darbus – referātus, konspektus, diplomdarbus, dokumentu paraugus, biznesa plānus, esejas, prakses atskaites, prezentācijas u.c. Bibliotēka tiek nepārtraukti attīstīta – gan pieejamo materiālu skaita ziņā, gan lietošanas ērtuma un funkcionalitātes ziņā.

Papildu informācija: http://www.atlants.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV