Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

Latvijas Universitāte aicina skolēnus apmeklēt Jauno biologu skolu

EasyGet.lv, 30.09.2011. 11:02

Latvijas Universitātes (LU) Bioloģijas fakultāte rīko ikgadējo Jauno biologu skolu (JBS). Tas ir izglītojoši izklaidējošs pasākums 9. – 12. klašu skolēniem. JBS piedalīties ir aicināts katrs skolēns, kurš jūt interesi par dabu un dzīvajām radībām (ar aci redzamām un mikroskopiskām), un kurš vēlas zināt vairāk, nekā tiek stāstīts bioloģijas stundās, informē Latvijas Universitātes Preses centrs.
Latvijas Universitāte aicina skolēnus apmeklēt Jauno biologu skolu

JBS organizatori ir LU Bioloģijas fakultātes studenti. JBS mērķis ir paplašināt skolēnu zināšanas bioloģijā, radīt interesi par bioloģijas zinātni, uzlabot skolēnu panākumus olimpiādēs un veidot priekšzināšanas studijām LU Bioloģijas fakultātē. Tāpat JBS ir laba iespēja iepazīties ar līdzīgi domājošajiem, iepazīties ar tiem, kas jau studē bioloģiju, un iegūt informāciju par studijām un pētniecību.

JBS nodarbības notiek piecas reizes mācību gada laikā. Katra nodarbība ir veltīta kādai bioloģijas apakšnozarei: zooloģijai un sistemātikai, šūnu, molekulārajai un mikrobioloģijai, cilvēka un dzīvnieku fizioloģijai, botānikai un ekoloģijai, kā arī hidrobioloģijai.

Nodarbības notiek konkursa veidā, tās laikā skolēni izpilda dažāda veida testus un uzdevumus. Katras nodarbības beigās tiek apbalvoti uzvarētāji katrā klašu grupā (9., 10., 11. un 12.). Pēc nodarbības kāds no organizatoriem lasa lekciju, kuras temats ir saistīts ar nodarbības tēmu.

2011./2012. mācību gadā jauno biologu skolas 1.–3. vietas ieguvēji kopvērtējumā 12. klašu grupā iegūs priekšrocības, lai iestātos LU Bioloģijas fakultātē studijām 2012./2013. akadēmiskajā gadā.

Pirmā Jauno biologu skolas nodarbība 2011./2012. mācību gadā notiks 22. oktobrī, plkst. 11.00 LU Bioloģijas fakultātē, Rīgā, Kronvalda bulvārī 4. Nodarbības tēma — „Zooloģija un sistemātika".

Plašāka informācija par Jauno biologu skolu tās mājas lapā www.jbs.lu.lv, kā arī portāla Draugiem.lv domu biedru grupā „JBS".

Seko Latvijas Universitātei:
www.twitter.com/universitatelv
www.twitter.com/gribustudet
www.facebook.com/latvijasuniversitate
www.draugiem.lv/universitate/
www.youtube.com/user/universitatelv

Foto: © Toms Grīnbergs, Latvijas Universitātes Preses centrs

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV