Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Miķeļdienas svinības Vidzemes tirgū

EasyGet.lv, 30.09.2011. 15:30

Sestdien rīdziniekus un pilsētas viesus sagaida Miķeļdienas svinības Vidzemes tirgū, kā svētku tirdziņš Centrāltirgū un Vidzemes tirgū, kas pircējus šajās dienās sagaida ar visdažādākajiem amatnieku un mājražotāju izstrādājumiem no visas Latvijas, informē RPAS "Rīgas Centrāltirgus" sabiedrisko attiecību vadītājs Ivars Jakovels. Piektdienas Miķeļdienas svinības aizvadītas Centrāltirgū, kur notika aizraujošākās izdarības bērniem un pieaugušajiem ar folkloristu uzstāšanos, kā arī nopietnās mūzikas priekšnesumiem un fotoizstāžu „Reiz tirgū" un „Bērnu diena" atklāšanu. Par godu Sirds veselības nedēļai savu programmu Centrāltirgū bija sagatavojis arī Rīgas domes Labklājības departaments.
Miķeļdienas svinības Vidzemes tirgū

Amatnieku un mājražotāju tirdziņā Centrāltirgū un Vidzemes tirgū piedalās labākie sava aroda meistari no visas Latvijas, pārstāvot dažādus mūsu zemes etnogrāfiskos novadus un demonstrējot dažnedažādus tautas amata mākslas veidus. Tirdziņos iespējams iegādāties gan saldāko medu un gardāko maizi, gan vissmeķīgāk kūpinātās desas un žāvētās zivis. Savukārt, amatnieki piedāvā visdažādākos izstrādājumus no koka un māla, vilnas un dzijas, dzintara un sudraba.

Par svētku noskaņu 1. oktobrī no plkst. 11.00 – 14.00 Vidzemes tirgū parūpēsies folkloras kopa „Dandari" Ivetas un Vidvuda Medeņu vadībā un dūdu meistara pavadījumā. Notiks Miķeļu godināšana ar Jumja jeb vārpu vainagiem, kā arī tiks iedimdināts rudens ar rituālo Krusta danci bungu pavadījumā. Latvijas Universitātes folkloras deju kopa „Dandari" dosies rudens rotaļās un dančos, bet pasākuma vadītāji skatītājiem uzdos mīklas par rudens tematiku, tirgiem, precībām, labības novākšanu utml. Piektdien svētku programma tika piedāvāta Centrāltirgus apmeklētājiem.

Trīs radošajās darbnīcās Vidzemes tirgū interesentiem būs iespējams apgūt Jumja jeb vārpu vainaga pīšanu, pīlādžogu kreļļu darināšanu, kā arī ābol-ežu, kastaņ-ežu, zīļ-ežu, kartupeļ-ežu darināšanu vai arī atpūsties, uz papīra loksnēm zīmējot augļus un dārzeņus.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV