Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Radio NABA raidījumā „Zinātnes vārdā" par cilmes šūnām un par sievietēm zinātnē

EasyGet.lv, 04.10.2011. 10:45

Otrdien, 4. oktobrī plkst. 18.00 Latvijas Universitātes radio NABA (93,1 FM) raidījumā „Zinātnes vārdā" viesosies Latvijas Universitātes Bioloģijas fakultātes Mikrobioloģijas un biotehnoloģijas katedras doktorante Inese Čakstiņa, informē Latvijas Universitātes Preses centrs.
Radio NABA raidījumā „Zinātnes vārdā" par cilmes šūnām un par sievietēm zinātnē

Biotehnoloģe Inese Čakstiņa stāstīs par cilmes šūnām, par to nākotni zinātnē, kā cilmes šūnas spēj ietekmēt cilvēka veselību un slimību, piemēram, cukura diabēta ārstēšanu. Tā kā Inese Čakstiņa ir viena no stipendijas „Sievietēm zinātnē" saņēmējām, raidījumā tiks diskutēts arī par sievietēm zinātnēm — cik viegli vai grūti panākt sev vēlamo, vai sevi jāpierāda vairāk kā vīriešiem. Tāpat sarunā tiks skarta tēma par laboratorijas dzīvi un studentu ikdienu, jo jaunā zinātniece Inese Čakstiņa ir gan pētniece, gan arī pasniedzēja.

Šoreiz raidījumu „Zinātnes vārdā" vadīs Anna Platpīre.

Raidījums „Zinātnes vārdā" Radio NABA ēterā skan katru otro otrdienu un iepazīstina klausītājus ar Latvijas zinātnieku pētījumiem, eksperimentiem un jaunatklājumiem. Raidījumā tiek iztaujāti zinātnieki par viņu akadēmisko un praktisko ikdienu – lekciju sagatavošanu un pasniegšanu, studentu darbu vadīšanu, sadarbību ar valsts institūcijām vai privātajiem partneriem. „Zinātnes vārdā" ļauj uzzināt, ar ko nodarbojas dažādu nozaru Latvijas zinātnieki, mēģinot runāt par zinātnieku darbu, sasniegumiem un grūtībām visiem saprotamā un aizraujošā veidā.

Radio NABA: http://www.radionaba.lv.

Seko Latvijas Universitātei:
www.twitter.com/universitatelv
www.twitter.com/gribustudet
www.facebook.com/latvijasuniversitate
www.draugiem.lv/universitate/
www.youtube.com/user/universitatelv

Foto: Latvijas Universitātes Bioloģijas fakultātes doktorante Inese Čakstiņa, saņemot stipendiju „Sievietēm zinātnē" 2010. gada maijā. Foto © Toms Grīnbergs, Latvijas Universitātes Preses centrs

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV