Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

LU notiek konference par kultūru un reliģiju dialogu dažādos totalitārajos režīmos

EasyGet.lv, 06.10.2011. 09:44

Latvijas Universitātē (LU) no 6. līdz 8. oktobrim notiek 1. Starptautiskā zinātniskā Latvijas Reliģiju pētniecības biedrības konference „Starp Austrumiem un Rietumiem: kultūru un reliģiju dialogs pirms totalitārā režīma, totalitārā režīma laikā un pēc totalitārā režīma" („Between East and West: Cultural and Religious Dialogue before, during and after the Totalitarian Rule"), informē LU Preses centrs.

Konferenci Latvijas Reliģiju pētniecības biedrība rīko sadarbībā ar Latvijas Universitāti un Daugavpils Universitāti Eiropas Komisijas 7. Ietvara programmas projekta „MYPLACE" ietvarā.

Konference ir veltīta kultūru un reliģiju dialogam, ko ietekmējuši dažādi totalitārie režīmi. To ietekme nereti atbalsojas vēsturiskajā atmiņā, kas izpaužas dažādos procesos mūsdienās. Šie procesi var izpausties arī kā aktīva iesaistīšanās vai apzināta neiesaistīšanās pilsoniskajās aktivitātēs. Šādus procesus cenšas apzināt Eiropas Komisijas 7. Ietvara programmas projekta „MYPLACE" pētnieki.

Īpaša uzmanība konferences sekciju darbā tiks pievērsta kultūras, zinātnes un reliģijas attiecībām, reliģiskajai situācijai un procesiem mūsdienās, budismam, kristietībai, islāmam un jaunajām reliģiskajām kustībām.

Konferencē piedalās pētnieki no divdesmit valstīm.

Konferences darba valoda ir angļu valoda.

Konferences programma Eiropas Reliģiju pētniecības asociācijas (EASR) mājas lapā: http://easr.org/member-associations/latvia/konferences

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV