Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Tuvojas "Labo darbu nedēļa 2011"

EasyGet.lv, 06.10.2011. 13:25

Visā Latvijā nedēļas garumā, no 16. – 23.oktobrim, jau trešo gadu tiks atzīmēta "Labo darbu nedēļa", kuras laikā ikviens tiek aicināts sniegt palīdzību līdzcilvēkiem un vairot palīdzēšanas kultūru valstī. Akciju organizē labdarības organizācijas Palīdzēsim.lv un Charity.lv, un tās mērķi ir aizsāktās palīdzēšanas kustības popularizēšana un izvēršana, cilvēku rosināšana uz savstarpēju atbalstu, tādējādi vairojot pozitīvos mirkļus gan devējiem, gan saņēmējiem, un projekta pārvēršana par tradīciju.
Tuvojas "Labo darbu nedēļa 2011"

Palīdzēsim.lv vēlas vērst uzmanību, ka palīdzības sniegšanai nav nepieciešami lieli finansiāli ieguldījumi, tikai vēlme palīdzēt – uzkopt pagalmu vai sarīkot rudens talku tuvējā apkārtnē, palīdzēt pensionāriem kaimiņos sakrāmēt šķūnītī malku vai atnest pirkumus no veikala, atdāvināt vairs nevajadzīgās mantas tiem, kam tās ir ļoti nepieciešamas, un citi vienkārši darbi.

Palīdzēsim.lv un Charity.lv aicina uzņēmumus, pašvaldību iestādes, nevalstiskās organizācijas un vienkārši ģimenes un draugu kompānijas iesaistīties "Labo darbu nedēļā" un ar savu piemēru uz labiem darbiem aicināt arī citus. Iedvesmu labiem darbiem ikviens var smelties no iepriekšējo gadu piemēriem:
Zilupes novada biedrība "Rupucīši" aizveda uz baznīcu cilvēkus no tuvākiem un tālākiem ciemiem, palīdzēja apgādāt topošās māmiņas ar gultiņām, ratiņiem un drēbītēm.
Daugavpils Universitātes darbinieki un studenti ciemojās Naujienes bērnu namā ar āboliem un kliņģeri, dāvināja drēbes un apavus, iesaistīja bērnu dažādās aktivitātēs.
Rīgas domes Labklājības departaments aktīvi aicināja savus darbiniekus un rīdziniekus ziedot siltos apģērbus bezpajumtniekiem.
Vaboles pagasta gaidu vienība palīdzēja vientuļajiem cilvēkiem ravēt puķu dobes, savest un sakraut malku, sakopt pagasta bērnu rotaļu laukumus un apkārtni.
Aldis aicināja draugus savas dzimšanas dienas dāvanu vietā ziedot līdzekļus, lai bērni no Latgales audžuģimenēm aizbrauktu uz Līvu Akvaparku.
Tika organizētas kopīgas asins nodošanas akcijas, drēbju vākšana bezpajumtniekiem, vides sakopšanas talkas un daudzi, daudzi citi labi darbi.

"Labo Darbu Nedēļas" laikā jau trešo gadu portālā Draugiem.lv darbosies Labo Darbu skaitītājs jeb saraksts ar nedēļas laikā paveiktajiem labajiem darbiem. Savu labo darbu skaitītājam pievienot varēs ikviens Draugiem.lv lietotājs "Labo Darbu Nedēļas" lapā http://www.draugiem.lv/labo.darbu.nedela/ vai arī sūtot informāciju uz labie_darbi@palidzesim.lv.

Īpašie akcijas draugi šogad ir Starptautiskās Labestības Akadēmijas fonds, kas labo darbu ideju aktīvi izplata arī ārpus Latvijas robežām.

Aktīvi pozitīvā strāvojuma atbalstītāji ir LTV, TV24, LZK, portāli „Draugiem.lv", „Delfi" un „Esi Labs", žurnāli „ Mans Mazais", „Ieva", „Ļubļu", Foto ziņu aģentūra f64, LR, Eiropas Hitu Radio.

Vairāk informācijas:

www.palidzesim.lv
www.draugiem.lv/labo.darbu.nedela
www.draugiem.lv/www.palidzesim.lv
www.facebook.com/pages/Palidzesimlv
twitter.com/palidzesimlv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV