Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Latvijas lielākais ķirbis - 155 kilogramus smags

EasyGet.lv, 07.10.2011. 14:43

Latvijas ķirbja – čempiona titulu veikalu tīkla „Maxima" organizētajā tradicionālajā „Latvijas lielākā ķirbja" čempionātā šogad pārliecinoši ieguvis 155 kilogramus smagais Skrundā augušais milzis, ko izlolojusi Daina Badovska. Teju neizkustināmais ķirbis ir absolūtais visu sešu „Latvijas lielākā ķirbja" čempionātu rekordists, kura iespaidīgais izmērs pārsteidzis pat vispieredzējušākos ķirbju audzētājus.
Latvijas lielākais ķirbis - 155 kilogramus smags

Čempionam piekāpies pērnā gada smagākā ķirbja īpašnieces Innas Kazlovskas aprūpētais dārza karalis no Dagdas novada Maslavas, kura svars sasniedzis 142 kilogramus, ieņemot godpilno otro vietu un arī pārspējot pagājušā gada rekordu.
Goda pjedestāla trešo pakāpienu iekarojis 121 kilogramu smagais ķirbis, par kura augšanu rūpējies Innas Kazlovskas tēvs Norberts Kazlovskis.

Visu desmit finālā iekļuvušo ķirbju kopējais svars pārsniedzis tonnu.

Ķirbju svēršanu un mērīšanu arī šogad bija uzņēmušies spēkavīri Raimonds Bergmanis un Dainis Zāģeris, kuriem labi palīgi bija "ZOO atbalsta biedrības" priekšsēdētājs Ingmārs Līdaka un „Maxima Latvija" preses sekretārs Ivars Andiņš.

„Lai arī šogad prognozējām sīvu cīņu un pat pērnā gada rekorda pārspēšanu, bija grūti iedomāties, ka 2011.gada ķirbis - čempions svērs 155 kilogramus. Kuplais dalībnieku skaits un iespaidīgais finālā iekļuvušo ķirbju izmērs apliecina, ka šo gadu laikā oranžo milžu audzētāji lieliski izkopuši savas prasmes un viltības, kas jau trešo gadu ļāvušas uzstādīt čempionāta absolūto rekordu," saka „Maxima Latvija" preses sekretārs Ivars Andiņš.

Pēc uzvarētāju noteikšanos pie milzu ķirbju degustēšanas ķērās Zooloģiskā dārza iemītnieki – lāči, Japānas makaki, kā arī Amūras tīģeris, kurš par tam neierasto delikatesi izrādīja lielu interesi.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV