Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

LNB jaunajā ēkā palielināts pieļaujamo ekskursiju skaits

EasyGet.lv, 10.10.2011. 09:04

Nacionālā Būvkompāniju apvienība (NBA) Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) jaunajā ēkā turpmāk nodrošinās lielāku pieļaujamo ekskursiju skaitu. Septembra mēnesī organizētās ekskursijās to aplūkojuši jau 150 cilvēki, informē Baltijas Komunikāciju centra pārstāve Marta Krivade.
LNB jaunajā ēkā palielināts pieļaujamo ekskursiju skaits

Līdz šim NBA organizētās ekskursijās ik mēnesi uzņēma ne vairāk par 50 cilvēkiem, taču ņemot vērā strauji augošo pieprasījumu no skolām, profesionālajām būvniecības mācību iestādēm un ar LNB nākotni saistītiem interesentiem, pieļaujamais apmeklētāju skaits būvlaukumā palielināts.

NBA būvdarbu vadītājs Valdis Koks stāsta: "Septembris bija izmēģinājuma mēnesis. Būvdarbu intensitāte ir augusi, bet tāpat ievērojami palielinājusies cilvēku interese. Šomēnes centāmies saprast, cik bieži ekskursijas organizēt, lai netraucētu būvdarbu gaitu un nepārslogotu mūsu darbiniekus. Esam atraduši optimālu modeli un ekskursiju vadīšanā un organizēšanā aktīvi iesaistās arī LNB, LNB Atbalsta biedrības un Kultūras ministrijas darbinieki."

Septembrī apmeklētāju vidū bija gan skolēni no visas Latvijas, celtniecības profesionālo skolu audzēkņi un Rīgas Tehniskās universitātes studenti, gan ziedotāji no Latvijas, ārzemēm un augstas amatpersonas. Tāpat būvlaukumā NBA uzņēma pārstāvjus no Eiropas Savienības statistikas pārvaldes "Eurostat".

Arī turpmāk topošajā LNB ēkā NBA, LNB un LNB Atbalsta biedrība apņēmusies pēc iespējas nodrošināt ekskursijas Latvijas skolu, būvniecības un arhitektūras izglītības iestāžu interesentiem.

Latvijas Nacionālās bibliotēkas būvdarbus veic „Nacionālā Būvkompāniju apvienība", ko veido trīs lielākie Latvijas būvuzņēmēji – SIA „Re&Re", AS „RBSSKALS" un SIA „Skonto Būve". Saskaņā ar līgumu, ko valsts ar būvuzņēmējiem parakstīja 2008. gada 15. maijā, bibliotēkas būvniecība izmaksās 114,6 miljonus latu. Latvijas Nacionālās bibliotēkas būvdarbiem ikviens interesents var sekot tiešraidē – www.nba.lv www.gaisma.lv un www.gaismaspils.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV