Otrdiena, 19.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Jāzeps;

Gatis Sprūds: ikviens no mums var ietekmēt valstiskus lēmumus

EasyGet.lv, 11.10.2011. 13:18

Gatis Sprūds izsaka pateicību medijiem un sabiedrībai par to, ka "tanciņu" video tika pietiekami plaši atspoguļots un nodots tālāk gan ar mediju starpniecību, gan atsevišķu personu "Twitter" ierakstiem un ar "Draugiem.lv" funkcijas "ieteikt" palīdzību, gan arī citos veidos.

Pēc vakar izskanējušās informācijas par "Zatlera reformu partijas", "Vienotības" un Nacionālās apvienības "Visu Latvijai! - Tēvzemei un brīvībai/LNNK" vienošanos veidot labēju valdības koalīciju, var secināt, ka Latvijā sabiedrības viedoklis tomēr tiek uzklausīts un ņemts vērā, ja vien tas tiek pausts "skaļi".

Interneta bibliotēkas "Atlants.lv" vadītājs un partijas "Visu Latvijai!" biedrs Gatis Sprūds savu nostāju koalīcijas veidošanas sakarā pauda pēc tam, kad Valdis Zatlers bija nācis klajā ar paziņojumu, ka "tikai ar tankiem iespējams mainīt Zatlera reformu partijas lēmumu" veidot koalīciju ar partiju "Saskaņas Centrs". Atbildot uz šo izteikumu, Gatis Sprūds pirmdien, 3.oktobrī jau no rīta nogādāja "Zatlera reformu partijas" birojā divus spēļu tanciņus, šo procesu nofilmēja un video ievietoja "Youtube", tādējādi iestājoties par latviskas, tiesiskumu stiprinošas valdības izveidošanu bez "Saskaņas centra", kas piesaistīja plašu sabiedrības, mediju un arī politiķu uzmanību. Video tika pārpublicēts gan populārākajos interneta ziņu portālos, kā "TVNET", "Apollo", "Diena.lv", "Puaro" u.c., gan demonstrēts TV ziņās. "Youtube" video portālā tas dažu dienu laikā tika apskatīts vairāk kā 30'000 reižu.

Šobrīd valdības veidošanas sarunu rezultāti liecina, ka izmaiņas šajā jautājumā ir notikušas un, ja tie nav bijuši tanciņi, kas ļāvuši mainīt Valda Zatlera partijas nostāju, tad sabiedrības izteiktais viedoklis, vēlmes un nostāja gan.

"Demokrātiskā valstī sabiedrības līdzdalībai politiskos procesos ir ļoti liela nozīme. Mēs nedrīkstam vienkārši stāvēt malā, ja mūs neapmierina esošie lēmumi un situācija, ir jāmeklē dažādi veidi, kā paust savu nostāju, atgādināt pie varas esošajiem par galvenajām vērtībām. Šis gadījums apliecina, ka arī Latvijas politiskos procesus kaut nedaudz var ietekmēt ikviens. Iespējams, "tanciņu" video nebija noteicošais faktors "Zatlera reformu partijas" viedokļa maiņā, tomēr tas bija veids, kā nepārprotami paust savu attieksmi un pievērst sabiedrības pastiprinātu uzmanību gan absurdajam izteikumam, gan arī, manuprāt, nepietiekamajai argumentācijai valdību veidot kopā ar "Saskaņas centru"," norāda Gatis Sprūds.

Ar video iespējams iepazīties: http://www.gatisspruds.lv/zatleram/

Atgādinām, ka lasītāju viedokļus un komentārus gaidām e-pastā info@easyget.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV