Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

LU Datorikas fakultātē sākusies pieteikšanās lēdijas Adas Lavleisas stipendijai un Čarlza Bebidža balvai

EasyGet.lv, 12.10.2011. 15:32 | komentāri (1)

Latvijas Universitātes Datorikas fakultātē ir sākusies pieteikšanās lēdijas Adas Lavleisas stipendijai un Čarlza Bebidža balvai datorzinātnēs, ko labākajiem studentiem pasniegs Latvijas programmētāju dienā 9.decembrī, informē LU Preses centrs.

Lēdijas Adas Lavleisas stipendijai var pieteikties jebkura Latvijas Universitātes pamatstudiju vai maģistra studiju programmas studente (sieviete), kas veiksmīgi veic zinātnisku vai praktisku darbu datorikā, matemātikā vai to popularizēšanā sabiedrībā. Stipendija tiek piešķirta katra gada decembrī, atzīmējot pasaulē pirmās programmētājas un angļu matemātiķes lēdijas Adas Lavleisas dzimšanas dienu. Pieteikšanās stipendijai ilgst līdz 2.decembrim.

Čarlza Bebidža balvai var pieteikties Datorikas fakultātes students (vīrietis), kas veic aktīvu un produktīvu darbu datorzinātnēs un to popularizēšanā. Kopš 1991. gada sadarbībā ar LU aģentūru „Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūts" balva tiek piešķirta katra gada decembrī, atzīmējot pasaulē pirmās programmu rēķinmašīnas konstruktora Čarlza Bebidža dzimšanas dienu. Pieteikšanās balvai ilgst līdz 2. decembrim.

Lēdijas Adas Lavleisas stipendijas un Čarlza Bebidža balvas laureāti tiks apbalvoti un uzstāsies ar sava darba izklāstu Latvijas programmētāju dienā 9. decembrī.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV