Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

„Zinātnes kafejnīcā" jaunie zinātnieki stāstīs par simboliem

EasyGet.lv, 17.10.2011. 13:09

Ceturtdien, 20. oktobrī, plkst. 18.00 Latvijas Universitātes kafejnīcā (Raiņa bulvārī 19) notiks pasākums „Zinātnes kafejnīca". Šoreiz tas būs veltīts jauno zinātnieku pētījumiem par dažādiem simboliem un tēmai „Dievs, raganas, velni un mūzika", informē LU Preses centrs.
„Zinātnes kafejnīcā" jaunie zinātnieki stāstīs par simboliem

Ekspertu krēslos būs Latvijas Universitātes jaunie zinātnieki — doktoranti, kas stāstīs par saviem pētījumiem. Ilze Jansone pārspriedīs par to, kas notiek, ja Dieva vairs nav, atsaucoties uz F.Nīčes atziņām. Ieva Dukaļska stāstīs par savu darbu „Lauku muzicēšanas tradīcijas mainīgajā sociokulturālajā situācijā Latgalē 20. gs. 40.-60. gados". Aigars Lielbārdis sniegs ieskatu latviešu buramvārdu tradīcijas pētījumos, raksturojot latviešu buramvārdu tekstus un to izpildījuma praksi pagātnē un mūsdienās. Sandis Laime pētījis raganu tradīciju Ziemeļaustrumu Latvijā, stāstījumā paverot skatu uz pilnīgi citu, auditorijai nepazīstamu raganu — zemākās mitoloģijas būtni, kuras tēlā saglabājušies arhaiskākie priekšstati par raganām — nelabā nāvē mirušo cilvēku dvēselēm. Daina Leimane sniegs atbildi uz jautājumu, kāpēc Rainis savā dramaturģijā izvēlējās velna tēlu. Liliāna Ozoliņa ar savu pētījumu klausītājus atgriezīs mūsdienās, atklājot populārās mūzikas nozīmi populārajā komunikācijā: globālās un lokālās izpausmēs Latvijā.

Pasākumu vadīs dr. Juris Šteinbergs — zinātnieks un TV seja.

Pasākums „Zinātnes kafejnīca" sāksies uzreiz pēc plkst. 18.00. Pirmajiem 50 dalībniekiem sulas glāze par brīvu.

Pasākuma „Zinātnes kafejnīca" mērķis ir raisīt brīvu diskusiju neformālā vidē par sabiedrību interesējošiem zinātnes jautājumiem. Tā ir iespēja tikties ar attiecīgās jomas ekspertiem un uzdot viņiem jebkuru interesējošu jautājumu un noskaidrot līdz šim neizprasto par kādu konkrētu zinātnes jomu, šoreiz par dažādiem simboliem.

Pasākums tiešraidē būs skatāms LU portālā: www.lu.lv/tiesraide.

Pasākums notiek ESF projekta 2009/0138/Nr.1DP/1.1.2.1.2./09/IPIA/VIAA/004 „Atbalsts doktora studijām Latvijas Universitātē" ietvaros.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV