Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Tuvojoties eksāmenu laikam, Rīgas skolās joprojām trūkst pedagogu

LETA, 12.05.2007. 16:50 | komentāri (1)

Tuvojoties eksāmenu laikam, Rīgas skolās joprojām trūkst pedagogu, liecina mājaslapā "e-skola" ievietoto darba sludinājumu skaits par vakantajām pedagogu vietām izglītības iestādēs.
Tuvojoties eksāmenu laikam, Rīgas skolās joprojām trūkst pedagogu
Mājaslapā pieejamā informācija liecina, ka Rīgā trūkst vairāk nekā 70 dažādu mācību priekšmetu skolotāju. Vislielākais skolotāju trūkums vērojams tādos mācību priekšmetos kā matemātika, fizika, informātika, arī angļu valoda, latviešu valoda un mūzika.

Piemēram, interneta mājaslapā tiek meklēti desmit latviešu valodas skolotāji, 11 angļu valodas pedagogi, deviņi informātikas un matemātikas skolotāji un astoņi fizikas pasniedzēji. Skolotāji tiek meklēti arī krievu valodas, vēstures, ģeogrāfijas, bioloģijas, ķīmijas un sporta nodarbību pasniegšanai.

No skolotāju trūkuma cieš skolēni, jo tuvojoties eksāmenu laikam mācību priekšmetu apgūšana ir iekavējusies vai arī tie vispār netiek apgūti. Savukārt skolu direktori nespēj pārliecināt skolotājus no skolām prom nedoties un norāda, - ja pedagogu atalgojums netiks palielināts straujāk, krīze izglītības iestādēs tikai padziļināsies.

Lai skolām piesaistītu jaunos pedagogus, Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) plāno nodrošināt aptuveni 1600 mērķstipendijas, mēnesī paredzot vidēji 200 latus studentiem, kas studē vai savieno studijas pedagogu sagatavošanas programmās ar darbu skolā, kā arī pedagogiem, kas strādā skolās prioritārajos mācību priekšmetos. Šāda sistēma varētu tikt ieviesta jau šogad.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV