Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Ķīmiskā rūpnīca "Spodrība" atzīmē 90 gadu jubileju

EasyGet.lv, 27.10.2011. 14:54 | komentāri (1)

"Ķīmiskā rūpnīca "Spodrība", kuras produkcija pazīstama arī ar zīmolu „Seal", šogad svin 90 gadu jubileju. „Spodrība" ir lielākais un senākais mājķīmijas ražotājs Latvijā, tās produkcija ieņem nozīmīgu vietu ikvienā mājā. Atzīmējot 90 gadu jubileju produktu līnijai ir izstrādāts jauns marķējums - „Ar mīlestību no Latvijas".
Ķīmiskā rūpnīca "Spodrība" atzīmē 90 gadu jubileju

„Marķējums „Ar mīlestību no Latvijas" simbolizē veiksmīgu 90 gadu ilgo pieredzi mājķīmijas tirgū un klientu iegūto uzticību. Ar produktu līnijas marķējumu „Ar mīlestību no Latvijas", vēlamies sniegt īpašu jubilejas sajūtu ikvienam "Spodrība" produkcijas lietotājam," stāsta A/s Ķīmiskās rūpnīcas „Spodrība" mārketinga vadītāja Inga Riekstiņa.

„Šobrīd „Spodrība" ir stabilākais mājķīmijas ražotājs Latvijā, kurš, ņemot vērā klientu vēlmes un vajadzības, piedāvā kvalitatīvu, videi un cilvēkiem draudzīgu produktu sortimentu. Ejot kopsolī ar laiku, uzņēmumā tiek izstrādāti arvien jauni produkti un uzlabotas jau esošo produktu receptūras. Visi uzņēmuma portfelī esošie produkti tiek ražoti Latvijā. „Svarīgi, lai piedāvātā produkcija būtu labvēlīga tās patērētājiem un apkārtējai videi," stāsta Inga Riekstiņa.

Populārākie un pircējiem iecienītākie „Spodrības" ražotie produkti ir veļas mazgājamie līdzekļi "Kastanis", trauku mazgājamie līdzekļi „Zilgme", augu pilnmēslojums „Vito", apavu un grīdu kopšanas līdzekļi „Vici". Ļoti iecienītas patērētājiem ir arī tīrīšanas pastas „Spodra", „Seal" līnijas tīrīšanas līdzekļi un roku un kāju krēmi „Vita", „Auza" un „Smiltsērkšķis".

Paralēli jau esošajai stabilitātei vietējā tirgū, turpmākajā darbībā plānots aktīvi strādāt, lai paplašinātu savas pozīcijas Baltijā. Pašreiz „Spodrības" gatavā produkcija tiek eksportēta uz Lietuvu, Igauniju, Islandi, Krieviju un Ukrainu. "Vēršot uzmanību uz eksporta attīstīšanu, ir uzsākta aktīva sadarbība ar Krieviju, kas mūsu skatījumā ir ļoti perspektīvs tirgus. „Būtiskākais pēdējo nedēļu notikums ir, ka esam ieguvuši Krievijas tirgū atzītus sertifikātus 80% produktu no visa uzņēmuma mazumtirdzniecības sortimenta," precizē Inga Riekstiņa.

Arī turpmāk „Spodrība" plāno paplašināt produkcijas sortimentu, realizēt jaunus produktus un pakalpojumus, saglabāt kvalitāti un sekmēt ražošanas attīstību. Jāatzīmē arī, ka visi "Spodrības" ražotie produkti bioloģiski sadalās.

Inga Riekstiņa atgādina, ka „Spodrības" pirmsākumi ir meklējami 1921.gadā, kad Rīgā tika dibināta apavu krēmu ražotne „Mednis un biedri". 1941.gadā, apvienojoties vairākām fabrikām, tika izveidota ķīmiskā rūpnīca „Spodrība".

1960.gadā ražotni pārcēla uz Dobeli, kur veco dzirnavu teritorijā tika uzcelta jauna ražotne un administrācijas ēka.

1974.gadā „Spodrība" bija padomju uzņēmuma „Sojuzbithim" sastāvdaļa. „Spodrība" spēja apgādāt ne tikai Latvijas tirgu, bet 80% no saražotās produkcijas nonāca arī plašajā PSRS tirgū, kur ļoti populāri jau tolaik bija tādi produkti kā ''Kastanis'', ''Vici'', „Spodra" un vēl daudzi citi.

1996.gadā „Spodrība" tika pilnībā privatizēta un tās pilnais nosaukums ir A/s „Ķīmiskā rūpnīca „Spodrība".

2006.gada maijā „Spodrība" visas akcijas ir iegādājušies investori no Īslandes. Lēmums pirkt rūpnīcu tika pieņemts pēc pamatīgas uzņēmuma darbības izpētes, saredzot plašas uzņēmuma attīstības un izaugsmes iespējas. Investori no Īslandes redz „Spodrības" attīstību starptautiskā kontekstā un plāno veicināt uzņēmuma atpazīstamību gan Krievijā, gan Skandināvijā.

"2007.gadā „Spodrība" savu produkciju sāka tirgot ar jaunu logotipu „Seal", kas tulkojumā no angļu valodas nozīmē ronis, kas jau izsenis ir bijis ūdens, tīrības un neskartas dabas simbols. " precizē Inga Riekstiņa.

A/s „Ķīmiskā rūpnīca „Spodrība" produkciju Latvijā var iegādāties firmas veikalā Dobelē, Dzirnavu ielā 1, kā arī visos labākajos Latvijas veikalos.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV