Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

Pagarināta pieteikšanās Vislatvijas konkursam „Darīsim Latviju skaistāku!"

EasyGet.lv, 31.10.2011. 13:35

2011. gads Eiropas Savienībā ir izsludināts par Eiropas Brīvprātīgā darba gadu, tāpēc Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā atbalsta projektu „Darīsim Latviju skaistāku!". Tas tiek īstenots kā skolēniem paredzēts konkurss, kam darbu iesniegšanas termiņš pagarināts līdz 20. novembrim, informē Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā Preses un informācijas nodaļa.
Pagarināta pieteikšanās Vislatvijas konkursam „Darīsim Latviju skaistāku!"

Projekts „Darīsim Latviju skaistāku!" jauniešus uzrunā, jautājot - „Vai tu vienmēr esi gatavs darboties ar prieku, bez pieaugušo pamudinājuma? Vai zini kāda ir atšķirība starp „domā globāli, darbojies lokāli"? Vai esi kopā ar saviem biedriem apguvis līderības, komandas darba, organizatoriskās prasmes? Vai gribi, lai Latvija kļūst skaistāka?"

Projekta mērķis ir informēt un izglītot skolēnus un skolotājus par brīvprātīgo darbu, piedāvājot pilnveidošanas iespējas, kad skolēni var apgūt līderības, komandas darba, organizatoriskās prasmes, kamēr skolotāji pilnveido profesionālās kompetences, palīdzot bērniem un jauniešiem attīstīties, mācīties un kļūt par aktīviem pilsoņiem savā skolā, pilsētā un valstī.

Projekta ietvaros skolēni veido brīvprātīgo komandas, kas īsteno savas vietējās vides (pilsētas, pagasta, ciema, ielas u.c.) pārveidi vai uzlabošanu - rīko sporta spēles, koncertus vai pat festivālus.

Skolotāji, kuru audzēkņi piesakās šajā konkursā, aicināti palīdzēt konkursa dalībniekiem, stāstot skolēniem par sadarbību ar pašvaldībām, uzņēmējiem un nevalstiskajām organizācijām, kas būtu gatavas atbalstīt jauniešu iniciatīvu. Materiāli skolotājiem atrodami www.esmaja.lv projekta „Darīsim Latviju skaistāku!" sadaļā.

Projekta noslēgumā jaunieši iesniedz pašu izveidotus 3 līdz 5 minūšu garus multimediālus darbu (video / foto stāstus / TV raidījumus), augšupielādējot tos www.esmaja.lv īpaši izveidotajā sadaļā. Multimediālajam materiālam jāvēsta par brīvprātīgā darba projekta norisi, tā dalībniekiem un vietējās sabiedrības attieksmi. Šim darbam var pievienot arī projekta dienasgrāmatu, kas paskaidro veiktā projekta gaitu.

Savus multimediālos darbus konkursa dalībnieki varēs augšupielādēt līdz 20. novembrim. Uzvarētājus izvēlēsies kompetenta žūrija, bet balsošana par skatītāju balvu jau notiek www.esmaja.lv. Uzvarētājus paziņos 25. novembrī ES mājas mājas lapā www.esmaja.lv. Balvu pasniegšana un konkursa noslēguma pasākums notiks 6. decembrī Eiropas Savienības mājā, par šo pasākumu tiks paziņots atsevišķi

Projekts „Darīsim Latviju skaistāku!" tiek īstenots, Eiropas Komisijas pārstāvniecībai Latvijā sadarbojoties arī ar Latvijas Pašvaldību savienību, Valsts Izglītības un satura centru, Rīgas domes izglītības, kultūras un sporta departamentu un Britu padomi Latvijā. Projekta aktivitātes organizē EK pārstāvniecības piesaistītais līgumslēdzējs SIA „Festival-In", projekta vadītāja ir Leonards Ķestere.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV