Trešdiena, 08.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Staņislava, Staņislavs, Stefānija;

Studenti dosies gājienā pret finansējuma samazināšanu

EasyGet.lv, 03.11.2011. 11:56

Latvijas Studentu apvienības (LSA) rīcībā ir nonākusi informācija par budžeta vietu finansējuma samazināšanu visām augstākās izglītības iestādēm, neskatoties no augstākās izglītības iestāžu piederības ministrijām. Šāda finansējuma samazināšana nav pieļaujama. Tas ir pretrunā ar Augstskolu likumu, reformu plānu augstākajai izglītībai 2011 – 2012 un stratēģiju „Eiropa 2020: stratēģija gudrai, ilgtspējīgai un iekļaujošai izaugsmei".

LSA prezidents Edvards Ratnieks uzsver: „Studenti norāda valdībai nekonsekvenci un pretrunas tās lēmumos un aicina valdību vadīties pēc iepriekš pieņemtām stratēģijām valstiskā līmeni un nepieļaut kārtējo finansējuma samazināšanu nozarei, kas ir prioritāra valsts ilgtspējīgai attīstībai. "

Neoficiāla informācija vēsta, ka plānotās finansējuma izmaiņas paredz budžeta vietu samazinājumu par 1000 vietām 2012. gadā un vēl par 1000 vietām 2013. gadā. Naudas izteiksmē tas nozīmē ap LVL 78 000 finansējuma samazinājumu Kultūras ministrijas pakļautībā esošajām augstākās izglītības iestādēm un virs 100 000 LVL Izglītības un zinātnes ministrijas pārvaldībā esošajām augstākās izglītības iestādēm, kā arī finansējuma samazināšanu citu ministriju pārvaldībā esošajām augstākās izglītības iestādēm.

LSA izsaka atbalstu mākslas augstskolu uzsāktajai akcijai „Kultūras pastaiga Nr. 5" un aicina arī pārējo augstskolu pārstāvjus 4. novembrī plkst. 13:00 pulcēties pie Latvijas Mākslas akadēmijas vienotā Latvijas augstskolu saimes akcijā pret finansējuma samazināšanu, pārstāvot savas izglītības iestādes, informē LSA Akadēmiskā virziena vadītāja Asnate Kažoka

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV