Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Aicina balsot par konkursa „Iesaisties" labāko video reklāmas klipu

EasyGet.lv, 04.11.2011. 12:29

Noslēdzies Izglītības un zinātnes ministrijas izsludinātais Vislatvijas video reklāmas konkurss jauniešiem „Iesaisties", kas tika organizēts Eiropas Brīvprātīgā darba gada 2011 (EBDG 2011) ietvaros, informē 2C Korporatīvās komunikācijas projektu vadītāja Maija Lazdiņa. Konkursa žūrija ir saņēmusi 59 jauniešu izveidotus video reklāmas sižetus par brīvprātīgā darba tematiku, kas tagad uzsāks cīņu par galveno balvu.
Aicina balsot par konkursa „Iesaisties" labāko video reklāmas klipu

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) no 1. līdz 18. novembrim aicina ikvienu Latvijas iedzīvotāju apmeklēt konkursa mājas lapu www.iesaisties.lv un sniegt savu vērtējumu, balsojot par labāko video sižetu. Video ar vislielāko balsojuma skaitu iegūs skatītāju simpātijas balvu, kuru IZM pasniegs EBDG 2011 interaktīvajā konferencē š. g. 25. novembrī. Kā simpātijas balvu IZM pasniegs „Weekendbox" dāvanu kuponu, kas ļaus uzvarētājam pašam izvēlēties sev saistošas aktīvās atpūtas iespējas no vairāk nekā 40 piedāvājumiem. Konkursa informatīvais atbalstītājs Eiropas Hītu radio arī izvēlēsies savu favorītu un apbalvošanā pasniegs savu simpātijas balvu.

Lai noskaidrotu galvenās balvas ieguvējus, visus iesūtītos darbus vērtēs speciāli izveidota konkursa žūrija, kuras sastāvā ir Izglītības un zinātnes ministrijas, nevalstisko organizāciju, Eiropas Hītu Radio un Lattelecom pārstāvji. Žūrija, vērtējot darbus, ņems vērā jauniešu radošo pieeju, ieguldījumu un izpratni par brīvprātīgā darba tematiku.

„Esam gandarīti par jauniešu atsaucību un dalību EBDG 2011 video reklāmas konkursā „Iesaisties". Jaunieši ir viena no atsaucīgākajām mērķauditorijām, ja nepieciešams uzrunāt un informēt plašāku sabiedrību. Jaunieši aktīvi komunicē ar vienaudžiem, vecākiem, pasniedzējiem, tādā veidā pastarpināti nododot informāciju dažādām sabiedrības grupām. Jaunieši veido mūsu Latvijas nākotni ilgtermiņā. Jaunās paaudzes iesaistīšanās un izpratne par dažādiem sabiedriskajiem procesiem arī ietekmēs Latvijas iedzīvotāju dzīves kvalitāti nākotnē," stāsta Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas nodaļas vadītāja Diāna Sīmansone.

Rezultāti un konkursa uzvarētāji tiks paziņoti EBDG 2011 interaktīvās konferences laikā, š.g. 25. novembrī, kad plašākai auditorijai tiks prezentēti 5 uzvarējušie konkursa „Iesaisties" video reklāmas sižeti. Galveno balvu – jaudīgu portatīvo datoru – katrā konkursa ietvaros definētajā brīvprātīgā darba jomā, pasniegs uzņēmums „Lattelecom".

Konkurss tika organizēts ar mērķi ieinteresēt jauniešus apzināt brīvprātīgā darba iespējas savā dzīves vietā, iesaistīties brīvprātīgā darba veikšanā un popularizēt brīvprātīgo darbu, aicinot savus vienaudžus un līdzcilvēkus pievienoties brīvprātīgā darba kustībai. Jaunieši darbus varēja veidot par 5 brīvprātīgā darba jomām: sociālā aprūpe un veselības aizsardzība, vides aizsardzība, dzīvnieku aprūpe, sports, kultūra un izklaides pasākumi.

Visi video reklāmas konkursa „Iesaisties" laikā tapušie video sižeti ir apskatāmi konkursa mājas lapā www.iesaisties.lv. Pēc uzvarētāju paziņošanas godalgotie video sižeti būs pieejami IZM mājas lapā www.izm.gov.lv/ebdg2011 un arī sociālajos tīklos www.facebook.com/EBDG-2011, www.twitter.com/EBDG2011 un www.draugiem.lv/ebdg2011 .

Papildus informācija

Saskaņā ar 2009.gada 27.novembra Eiropas Savienības Padomes lēmumu 2011.gads ir pasludināts par Eiropas Brīvprātīgā darba gadu (EBDG) aktīva pilsoniskuma veicināšanai. Eiropas Savienības dalībvalstis popularizē brīvprātīgā darba vērtības un nozīmi sabiedrībā, kas ir unikāls veids prasmju un kompetenču pilnveidošanā, sabiedrības saliedēšanā un demokrātijas stiprināšanā.

Izglītības un zinātnes ministrija ir koordinējošā institūcija EBDG 2011 īstenošanai Latvijā. Vairāk par EBDG un tā aktivitātēm: www.izm.gov.lv/EBDG.html un portālā pilseta24.lv .

Par brīvprātīgā darba aktualitātēm nevalstisko organizāciju mājas lapās: www.brivpratigais.lv, www.esilabs.lv, www.iespejukarte.lv, www.prakse.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV