Otrdiena, 07.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Henrijs, Jete, Henriete;

Atklāts Latvijas Universitātes Konfūcija institūts

EasyGet.lv, 04.11.2011. 16:54

4. novembrī Latvijas Universitātes (LU) Senāta sēžu zālē notika svinīgā LU Konfūcija institūta atklāšana, kuras laikā Latvijas Universitātes rektors profesors Mārcis Auziņš parakstīja LU Konfūcija institūta dibināšanas izpildlīgumu ar Dienvidķīnas Pedagoģiskās universitātes prorektoru Guo Dzijie, informē LU Preses centrs.
Atklāts Latvijas Universitātes Konfūcija institūts

LU Konfūcija institūts ir Latvijas Republikas un Ķīnas Tautas Republikas (ĶTR) mācību un zinātniskais centrs, kas tiek veidots ar Latvijas Universitātes un Dienvidķīnas Pedagoģiskās universitātes (Guandžou) kopīgiem spēkiem, ĶTR valdības Ķīniešu valodas pārvaldes („Haņbaņ") virsvadībā.

Atklāšanas pasākumā LU rektors profesors Mārcis Auziņš uzsvēra, ka, lai arī institūts atradīsies Latvijas Universitātē, tas būs ieguvums ne tikai studentiem un pasniedzējiem, bet arī Latvijas sabiedrībai kopumā, ļaujot iepazīt Ķīnas kultūru un valodu.

Savukārt Latvijas Republikas izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis uzsvēra, ka LU Konfūcija institūta atklāšana ir atgādinājums tam, cik liela ietekme uz mūsu dzīvesveidu ir bijusi Ķīnas kultūrai un ka nozīmīgas vēstures norises notikušas ne vien šai pasaules daļā, Eiropā, bet arī citur pasaulē, tostarp, Ķīnā.

Ķīnas vēstnieks Latvijā Hu Ješuņs (Hu Yeshun) atklāšanas pasākumā atzina, ka viņš ir pagodināts piedalīties LU Konfūcija institūta atklāšanā, jo līdz ar institūta radīšanu tiks īstenota Konfūcija izglītošanas nozīmīguma ideja.

LU Konfūcija institūta uzdevums ir pildīt Latvijas izglītības veicināšanas un attīstības misiju, nodrošinot Latvijas sabiedrībai iespēju gan iegūt augsta līmeņa ķīniešu valodas zināšanas, gan arī dziļāk saprast tradicionālās Ķīnas kultūras īpatnības, kas nav atdalāmas no mūsdienu Ķīnas panākumiem jaunajā gadsimtā. Tādējādi institūtā varēs ne vien apgūt ķīniešu valodu un gūt ieskatu ķīniešu literatūrā, vēsturē un tradīcijās, bet arī apmeklēt ķīniešu cīņas mākslas un nacionālās virtuves kursus.

LU Konfūcija institūtu vadīs bijušais Latvijas vēstnieks Ķīnā, sinologs Pēteris Pildegovičs.

LU Konfūcija institūts atradīsies Latvijas Universitātē, Raiņa bulvārī 19, 2. stāvā.

Foto © Toms Grīnbergs, Latvijas Universitātes Preses centrs

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV