Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Valsts svētku laikā Liepājā plaša kultūras programma

EasyGet.lv, 07.11.2011. 12:25

Jau šonedēļ ar Lāčplēša dienai veltīto Lāpu gājienu Liepājā aizsāksies Latvijas valsts svētku svinību laiks. No 11. līdz 20. novembrim Liepājā notiks dažādi kultūras pasākumi, kas iepriecinās liepājniekus un tuvējās apkārtnes iedzīvotājus, informē LPPI „Kultūras pārvalde" Attīstības projektu vadītāja Krista Kalnarāja.
Valsts svētku laikā Liepājā plaša kultūras programma

11. novembrī Lāčplēša dienā tiek organizēts Lāpu gājiens, kurā aicināti piedalīties skolēni, militāro organizāciju pārstāvji un ikviens liepājnieks. Pulcēšanās uz Lāpu gājienu notiek pie Liepājas Latviešu biedrības nama no pulksten 16:15.Gājiens cauri Liepājai virzīsies uz Ziemeļu kapiem, kur notiks piemiņas brīdis.

Liepājas teātris 11. novembrī pulksten 19:00 aicina uz "Pūt vējiņi" pirmizrādi.
Trakulīgā Ulda un tikumīgās Baibas mīlas stāstu jaunās skaņās pēc Raiņa lugas un latviešu tautasdziesmu motīviem radījis K. Lācis, J. Elsbergs, E. Mamaja un Dž.Dž.Džilindžers.

Liepājas Olimpiskā centra Rožu zālē 11. novembrī pulksten 19:00 liepājnieki un pilsētas laipni aicināti apmeklēt komēdiju "Puse no sirds".

13. novembrī pulksten 12:00 Liepājas Svētā Jāzepa katedrālē visi tiek aicināti uz bezmaksas koncertu "Dziesmas Latvijas, Polijas un Dievmātes godam".

13. novembrī pulksten 18:00 Liepājas Latviešu biedrības namā notiks koncerts "Pie Tēvu zemes dārgās turies klāt". Koncerts veltīts Brīvības cīņu varoņiem un dzimtenes Latvijas 93. dzimšanas dienai. Koncertā piedalīsies mācītājs Sigurds Sproģis, koris "Nerimtība" (Vadītājs Valdis Vikmanis, diriģente Santa Jaunciema), Rucavas lauku kapella "Paurupīte" (vadītāja Inta Jaunciema), instrumentālais trio(Beata Zariņa-Blaščinska, Dita Barona, Līna Andrejeva), Imants Vanags (baritons), Inga Vlasiva un Imants Vanags.

17. novembrī pulksten 18:00 viesnīcas "Promenade hotel" Hika spīķerī notiks koncertcikla "Iededz gaismu" pirmais koncerts "Skaista mūzika trio". Koncertā piedalīsies „Trio Opera" - Svetlana Okuņa (vijole), Inga Sunepa (čells), Juris Žvikovs (klavieres).

17. novembrī pulksten 19:00 Liepājas Olimpiskā centra Rožu zālē viesosies koncertprogrammas "Latviešu teātra zelta dziesmas" dalībniekiem.

18. novembrī pulksten 15:00 Liepājas Latviešu biedrības namā
Liepājas Tautas mākslas un kultūras centrs ielūdz uz svētku koncertu "Ir tāda zeme", kurā kopā ar dažādu paaudžu tautas deju kolektīviem aicina iedegt savas iekšējās sajūtu sveces un būt vienam veselumam, gaišām domām un vēlējumiem pildītam. Koncertā piedalās: Jauniešu deju kolektīvs „Kvēle", Tautas deju ansamblis „Rucavietis", vidējās paaudzes deju kolektīvi „Kvēle" un „Vaduguns", Ieva Dreimane, Laura Bluķe un Zane Bluķe un senioru deju kopa "Sidrabvilnis".

18. novembrī pulksten 15:15 Liepājas Olimpiskā centra foajē zīmējumu konkursa "Svētku torte manai Latvijai" apbalvošana. Savukārt pulksten 16:00 Liepājas Olimpiskā centra Rožu zālē Liepājas Bērnu un jaunatnes centra audzēkņu koncerts.

18. novembrī no pulksten 16:00 līdz 17:30 folkloras centrā "Namīns" viesosies dažādas folkloras kopas, lai kopā dziedātu „Ceļadziesmas" un pēc tam visi kopīgi aicināti doties uz 18.novembra svinībām Kārļa Zāles laukumā.

18. novembrī pulksten 18:00 Kārļa Zāles laukumā notiks svinīgs pasākums par godu Latvijas valsts 93. dzimšanas dienai ar devīzi „Un tomēr es ticu...". Koncertā piedalīsies Latvijas Universitātes pūtēju orķestris ar latviešu tautas dziesmu un latviešu komponistu populārām dziesmām.

Solisti: Baiba Berķe, Nauris Indzeris, Liepājas Emiļa Melngaiļa mūzikas vidusskolas audzēkņi un koris "Laiks". Svētku pasākuma idejas mērķis ir saliedēt un veicināt kopības sajūtu. Titula „Goda un gada liepājnieks" ieguvēji būs sarūpējuši sveicienus un laba vēlējumus, kas arī tiks demonstrēti uz lielā ekrāna 18. novembra svinību laikā. Ikviens pasākuma apmeklētājs aicināts līdzi ņemt svecītes, kuras varēs aizdegt un novietot īpaši paredzētā vietā.

Pasākuma norises vietā cilvēki tiks cienāti ar lielveikala "RIMI" sarūpēto silto tēju, tāpēc līdzi var ņemt arī savu mīļāko krūzi, lai pēc iespējas mazāk jāizmanto plastmasas trauki.

Pasākumu vadīs Liepājas teātra aktrise Everita Pjata un aktieris Kaspars Kārkliņš. Svinīgais pasākums noslēgsies ar uguņošanu, kurai pirmo reizi ir īpaši komponēta mūzika. Tās autors ir Kārlis Lācis.

Savukārt 18. novembra vakarā pulksten 22:00 klubā "Fontaine Palace" ar patriotiskām dziesmām uz skatuves kāps grupa "Sia Radikal" un pagan metal grupa "Skyforger".

19. novembrī pulksten 19:00 Liepājas Olimpiskā centra arēnā Imanta Kalniņa lielās dziesmas izpildīs "Turaidas roze" un Liepājas Simfoniskais orķestris.

Programmai atlasītās dziesmas ir "lielas" gan pēc mākslinieciskā un garīgā mēroga, gan – īpaši šajās versijās – pēc skanējuma. Katrs Imanta Kalniņa iznāciens uz skatuves ir kultūras notikums. Taču šoreiz notikums būs īpaši nozīmīgs, jo šādā salikumā – rokgrupa ar simfonisko orķestri - šī mūzika vēl nav skanējusi. Tā būs senu draugu, kolēģu un komponista daiļrades cienītāju satikšanās saviļņojošas mūzikas pasaulē. Koncerta skanēs arī leģendāri instrumentāli skaņdarbi, taču pamatā programma balstīta uz dziesmām, kas veidoja Turaidas Rozes repertuāru 80. gadu otrajā pusē – "Trubadūrs", "Nelaid māte bērnus mežā", "Kas jūs esat", "Apvij rokas", "Vējš un liepa", "Svētku diena" u.c.. Tāpat kā toreiz, koncertā šīs dziesmas dziedās Olga Rajecka un Uģis Roze.

Savukārt 19. novembrī pulksten 20:00 Liepājas Latviešu biedrības nams aicina uz "Lielo svētku balli" kopā ar grupu "Sestā jūdze".

Par visiem kultūras un izklaides pasākumiem informācija pieejama mājas lapā: www.liepajaskultura.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV