Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Strēlnieku laukumā pie Okupācijas muzeja svinēs Lāčplēša dienu

EasyGet.lv, 08.11.2011. 14:10

11. novembrī Strēlnieku laukumā pie Latvijas Okupācijas muzeja jau tradicionāli tiks svinēta Lāčplēša diena. Svinības rīko Daugavas Vanagi sadarbībā ar Rīgas domi, Okupācijas muzeju un vīru kopu Vilki, informē Okupācijas muzeja sabiedrisko lietu vadītāja Inese Krieviņa.
Strēlnieku laukumā pie Okupācijas muzeja svinēs Lāčplēša dienu

Okupācijas muzejs Lāčplēša dienā būs atvērts ilgāk kā parasti - no pulksten 11. 00 līdz 21. 00. Muzejs apmeklētājiem dāvinās krūšu piespraudes karoga krāsās. Vestibilā būs apskatāma piemiņas izstāde, kas veltīta Latvijas brīvības cīnītājam Gunāram Astram.

Pulksten 17. 30 no Rīgas Brāļu kapiem sāksies lāpu gājiens uz 11. novembra krastmalu.

Pulksten 19.00 gājiena dalībnieki noliks vainagus pie Brīvības pieminekļa. Tādejādi pieminēs tos Lāčplēša ordeņa kavalierus, kurus 20 gadus pēc Brīvības cīņām iznīcināja padomju okupācijas režīms.

Pulksten 19.30 Strēlnieku laukumā sāksies svētku koncerts, kurā piedalīsies folkloras draugu kopa Skandinieki, vīru kopa Vilki un seno cīņu un folkloras kopa Vilkači, kā arī biedrība „Tēvijas sargs" ar pašaizsardzības un tuvcīņas paraugdemonstrējumiem.

Pulksten 20.30 Daugavā (pie Akmens tilta) laidīs uguns plostu par godu Brīvības cīnītājiem un strēlniekiem, kuri apglabāti ārpus Latvijas robežām un tiem, kuru kapu vietas vēl nav zināmas.

Pulksten 21.00 Koncerts pie muzeja turpināsies ar SIA Radikal uzstāšanos.

No 22.00 līdz 22.50 muzicēs folkmetal grupa Skyforger.

Strēlnieku laukumā pie muzeja svētku dalībnieki varēs sildīties pie ugunskuriem, ko iedegs pulksten 19.30, un bez maksas baudīt karstu tēju.

Ikviens, kam svarīga Latvijas brīvības cīnītāju piemiņa, laipni aicināts piedalīties Lāčplēša dienas svinībās. Dalība sarīkojumos ir bez maksas.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV