Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Lāčplēša dienu Cēsīs svinēs ar lāpu gājienu, brīvdabas kino un mirdzošo Latvijas kontūru

EasyGet.lv, 09.11.2011. 09:46

Cēsīs Lačplēša dienas atzīmēšana vērsta uz trīs lielākajiem notikumiem- lāpu gājienu pilsētā, brīvdabas kino seansu demonstrēšanu kultūrvēsturiski nozīmīgā vietā un mirdzošās Latvijas kontūras izveidi Pils parka estrādē, informē p/a "Cēsu Kultūras un Tūrisma centrs" sabiedrisko attiecību speciāliste Daiga Janševska.
Lāčplēša dienu Cēsīs svinēs ar lāpu gājienu, brīvdabas kino un mirdzošo Latvijas kontūru

Sekojot jau iedibinātai tradīcijai, notiks pulcēšanās pie Skolnieku rotas pieminekļa, lai dotos svinīgā lāpu gājiena uz Lejas kapiem. Kustīgā degošo lāpu radītā gaismas upe, kas vijas no Skolnieku rotas pieminekļa līdz Lejas kapiem, modina dalībniekos īpašas svētku un patriotisma jūtas. Lāpu gājiens katru gadu pulcina kopā aizvien lielāku dalībnieku skaitu, tajā piedalās skolu jaunieši, ģimenes ar bērniem, un viesi no tuvākajiem novadiem.

Pieminēšanas vērta ir akcija „Mirdzošā Latvijas kontūra" kas notiek Pils parka estrādē, un kuru jau piekto gadu organizē uzņēmējs Renārs Sproģis. Nekur citur Latvijā tāda vēl nav izveidota, un sveces liesmiņas iedegšana Pils parkā estrādē par godu Latvijai, ir ierasts rituāls pēc Lāpu gājiena ikvienam viesim un cēsniekam.

Par Lāčplēša dienas neatņemamu tradīciju ir kļuvusi Askolda Saulīša dokumentālās skaņu filmas „Bermontiāda" demonstrēšana. Skatoties šo dokumentālo stāstu zem klajas debess - improvizētā brīvdabas kino zālē, ir iespēja sildīties pie ugunskura, dzert siltu tēju un kopā esot, izbaudīt to svētku sajūtu, kuru mājās pie TV ekrāniem sēžot sajust nevar.

Svētku pasākumi Cēsīs - www.cesis.lv

Foto (c) Gints Gārša

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV