Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Gar Daugavas krastu visā tā garumā plāno izveidot veloceliņu

LETA, 13.05.2007. 10:20 | komentāri (1)

Organizācija "Daugavas savienība" nolēmusi gar Daugavas krastu visā tā garumā Latvijas teritorijā izveidot veloceliņu.
Gar Daugavas krastu visā tā garumā plāno izveidot veloceliņu
Paredzēts, ka veloceliņš pārmaiņus varētu vest gar abiem Daugavas krastiem.

Viens no iecerētā veloceliņa posmiem varētu būt jau patlaban izveidotais celiņš riteņbraucējiem no Naujienas līdz Krāslavai, kura projektu savulaik virzījusi viena no "Daugavas savienības" valdes loceklēm Ilze Stabulniece.

Kā uzsvēra Īvāns, patlaban svarīgi sameklēt cilvēku, kurš varētu "apstrādāt" šo ideju un izveidot projektu ar veloceliņa maršrutu, lai būtu skaidrs, cik liels finansējums būs nepieciešams šī celiņa izveidošanai un kas varētu būt finansējuma avots.

Viņaprāt, šī celiņa izveidošanā varētu iesaistīt "Daugavas savienībā" esošās pašvaldības - tās, kuras atrodas Daugavas krastā. Arī pārējie savienības locekļi atbalstījuši priekšlikumu, taču vēl nepieciešamas pārrunas ar pašvaldību vadītājiem.

Politiķis informēja, ka Naujienas-Krāslavas veloceliņa izveidošanā piesaistīts arī Eiropas Savienības finansējums, par kuru ierīkotas norādes pie celiņa, kā arī atpūtas vietas.

Par iespējamo projekta finansējumu "Daugavas savienība" spriedīs septembrī, kad tā pēc vasaras pārtraukuma sanāks uz nākamo sēdi.

"Šī iecere varētu labi izdoties, jo gar Daugavas krastu ir ļoti daudz vecu ceļu, ko varētu pārveidot par riteņbraukšanai piemērotiem celiņiem," sacīja Īvāns.

Viņš informēja, ka Lielvārdes pašvaldības pārstāvis Aivars Troska "Daugavas savienībā" paudis ieceri veloceliņu šajā rajonā veidot no Rīgas hidroelektrostacijas līdz Ikšķilei gar elektrostacijas dambi. Varētu veidot arī iebraukšanu pa to Doles salā.

No Rīgas līdz Jēkabpilij veloceliņš varētu vest gar Daugavas labo krastu, stāstīja Īvāns, norādot, ka savulaik runājis ar Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta direktoru Pēteri Stranci, ka pie Dārziņu rajona Rīgā varētu veidot riteņbraucēju promenādi.

Savukārt kreisajā krastā iecerētā veloceliņa posms varētu būt no Bolderājas līdz Rīgas centram, kuru paredzēts izveidot tuvākajā laikā.

Veloceliņa izveidošanā gar Daugavas krastu varētu iesaistīt arī nevalstiskās organizācijas. Īpašu interesi izrādījis Vides aizsardzības klubs. Tā pārstāve Elita Kļaviņa aģentūrai LETA pauda, ka šāda ideja ir laba un atbalstāma.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV