Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Zināms Lielās Talkas 2012 norises datums

EasyGet.lv, 09.11.2011. 16:30

Lielās Talkas organizatori oficiāli izziņo, ka 2012. gada Lielā Talka visā Latvijā norisināsies 21.aprīlī, informē Lielās Talkas administrators Ēriks Kibermanis. Turpinot pirms trim gadiem iesākto tradīciju, ka Latvijas Valsts prezidents ir šī projekta Patrons, vakar Valsts prezidents Andris Bērziņš piekrita kļūt par Lielās Talkas Patronu.
Zināms Lielās Talkas 2012 norises datums

Lai gan līdz Lielajai Talkai atlikuši vairāk, kā seši mēneši, jāpiezīmē, ka 2012. gada projekts jau ir sācies ar daudzdzīvokļu namu pagalmu labiekārtošanas konkursu, kuram tika pieteikti 49 pagalmi no 27 pašvaldībām.

Vita Jaunzeme: „Talkošana kā kopā sanākšana jau ir sena latviešu tradīcija un cilvēki paši grib sanākt kopā un nesavtīgi palīdzēt citiem un sev. Mūsu komandas uzdevums ir nodrošināt cilvēkiem iespēju talkot, resp., noorganizēt savākto atkritumu izvešanu, atrast sakopjamās vietas u.tml. Mēs gribam, lai pati Lielās Talkas diena ir kā kopā sanākšanas svētki, neaizmirstot, ka visa gada garumā ir jāstrādā pie tā, lai aizvien mazāk atkritumu nonāk tam neparedzētās vietās un mums tuvā apkārtne būtu sakopta".

Valsts prezidents tikšanās laikā ar Lielās Talkas organizatoriem uzsvēra, ka turpmāk Lielās Talkas mērķiem un uzdevumiem būtu vairāk jākoncentrējas uz sakoptas dzīves vides un telpas veidošanu, vienlaikus veicinot sabiedrības līdzatbildību par tīru vidi savā apkārtnē visa gada garumā. „Sakopt savu zemi, savu dzimteni ir vērtīgākais no darbiem, ko katrs var veikt. Jautājums ir par to, kādus mērķus vēlamies sasniegt. Stādot kokus vai krūmus, ir vērts pārdomāt arī šī darba funkcionālo jēgu. Piemēram, lai pasargātu ceļus no sniega sanesumiem vai kāpu joslu no sabrukšanas," tā Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Dr. Ilze Aizsilniece „Nākamais gads ir īpašs, jo notiks vispasaules sakopšanas talka, kuru koordinē Igaunijā radusies pilsoniskā kustība „Let's do it world", kurā iesaistījušās teju 100 valstis no visas pasaules. Šāda akcija pasaules līmenī ir unikāla. Jāpiebilst, ka lielā mērā Latvijā 2008. gadā iesāktais projekts Lielā Talka ir bijis viens no katalizatoriem šādas vispasaules akcijas norisei"

„Pasaules Talka 2012" norisināsies no 2012. gada marta līdz septembrim. Vienā dienā ar Latviju talkos, Spānijā, Bulgārijā, Austrijā un Bangladešā.

Lielā Talka aicina ikvienu līdz 2018. gadam, Latvijas 100. dzimšanas dienai, padarīt mūsu valsti par tīrāko un sakoptāko vietu pasaules kartē - dot iespēju dabai atveseļoties, attīrot to no atkritumiem, kā arī mudināt iedzīvotājus pašiem labiekārtot un rūpēties par vidi sev apkārt.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV