Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Rīgā gaidāmi vairāki piemiņas pasākumi un Lāčplēša dienai veltīta kultūras programma

EasyGet.lv, 10.11.2011. 10:52

11. novembrī rīdzinieki un pilsētas viesi aicināti apmeklēt Lāčplēša dienai veltītos piemiņas pasākumus un plašo kultūras programma, tajā skaitā vairākus jau par tradīciju kļuvušus pasākumus: Ekumenisko dievkalpojumu Doma baznīcā, Rīgas garnizona vienību militāro parādi pie Brīvības pieminekļa, pasākumu "Brīvības cīnītāju gars cauri visiem laikiem", koncertu Strēlnieku laukumā, ugunsplosta palaišanu Daugavā un vakarā sadziedāšanos pie Rīgas pils, informē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.
Rīgā gaidāmi vairāki piemiņas pasākumi un Lāčplēša dienai veltīta kultūras programma

11. novembra atceres pasākumi sāksies plkst.9.00 Doma baznīcā ar Ekumenisko dievkalpojumu, pēc tam plkst.11.00 notiks svinīgā vainagu nolikšanas ceremonija Rīgas Brāļu kapos. Dienas gaitā būs iespēja vērot Rīgas garnizona vienību militāro parādi pie Brīvības pieminekļa, piedalīties ziedu nolikšanas ceremonijā pie pulkveža O.Kalpaka pieminekļa, kā arī pasākumā Sudrabkalniņā. No plkst.17.30 līdz pat vienpadsmitiem vakarā tradicionāli notiks pasākums "Brīvības cīnītāju gars cauri visiem laikiem", kurā paredzēts lāpu gājiens no Rīgas Brāļu kapiem līdz 11.novembra krastmalai, kā arī koncerts Strēlnieku laukumā, ugunsplosta palaišana Daugavā un plkst.21.30 sadziedāšanās pie Rīgas pils. Bez tam Rīgas pils pagalmā (ieeja no Daugavas gātes) 11.novembra vakarā no plkst.20.00 līdz 23.00 iedzīvotāji aicināti piedalīties Lāčplēša dienai veltītā pasākumā.

Ikvienam rīdziniekam un pilsētas viesim būs iespēja dienas gaitā apmeklēt arī vairākus bezmaksas koncertus, kino seansu Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrā "Mazā ģilde", kurā tiks demonstrēta filma "Vienīgā fotogrāfija". Tāpat iedzīvotāji aicināti Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā no plkst.9.00 līdz 20.00 apskatīt izstādi "Lāčplēša Kara ordenis", kā arī iesaistīties interaktīvā pasākumā Zaķusalā, kurā paredzēta brīvības cīņu kaujas rekonstrukcija, kā arī viktorīna un strēlnieku stafete.

Atzīmējot Lāčplēša dienu, kā arī Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienu, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments aicina turpināt iesākto tradīciju un šajās dienās Rīgas pilsētvidē izvietot āra sveces, lai svētku noskaņa ienāk mūsu pilsētā.

11. novembra pasākumi Rīgā notiek ar Rīgas pašvaldības atbalstu.

Lāčplēša dienai veltīto pasākumu programma pieejama interneta vietnē www.kultura.riga.lv. Sakarā ar Lāčplēša dienas pasākumiem pilsētā ierobežos satiksmi, izmaiņām sekot interneta vietnē www.riga.lv.

Foto (c) Lita Ābeltiņa

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV