Otrdiena, 07.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Henrijs, Jete, Henriete;

Radio NABA raidījumā „Zinātnes vārdā" par nekonvencionālām un radikālām sociālajām kustībām

EasyGet.lv, 11.11.2011. 15:16

Otrdien, 15. novembrī, plkst. 18.00 Latvijas Universitātes Radio NABA (93,1 FM) raidījumā „Zinātnes vārdā" viesosies LU Sociālo un politisko pētījumu institūta pētnieks, politikas zinātnes doktors Andrejs Berdņikovs, informē Latvijas Universitātes Preses centrs.

Raidījuma temats būs nekonvencionālās un radikālās sociālās kustības, kas ar jaunu spēku ir aktualizējušās pēdējos mēnešos, piemēram, „Occupy Wall Street" vai Ukrainas feministu grupas „Femen" aktivitātes tēvzemē un Rietumeiropā.

Andrejs Berdņikovs šogad aizstāvējis promocijas darbu „Jauno informācijas un komunikāciju tehnoloģiju ietekme uz protestu kustību darbību". Viņš ir iesaistīts vairākos starptautiskajos tīklos, kuri apvieno kreiso organizāciju aktīvistus un sociālo kustību pētniekus. Piemēram, kopš 2009. gada darbojas kā Austrumeiropas grupas delegāts starptautiskā žurnāla „Interface: a journal for and about social movements" padomē un ir bijis divu šī žurnāla numuru redakcijas grupu loceklis (internetā brīvi pieejamais žurnāls laika gaitā kļuvis par populāru platformu sadarbībai un ideju apmaiņai starp dažādu valstu aktīvistiem un politiski aktīviem zinātniekiem; skatīt te: http://www.interfacejournal.net). Darbojas arī kā recenzents starptautiskā akadēmiskā žurnālā „Mobilization. An International Journal", kas ir viena no pasaulē populārākajām sociālo kustību pētnieku publicēšanas vietām.

Šoreiz raidījumu „Zinātnes vārdā" vadīs Sandris Mūriņš un Jānis Daugavietis.

Raidījums „Zinātnes vārdā" Radio NABA ēterā skan katru otro otrdienu un iepazīstina klausītājus ar Latvijas zinātnieku pētījumiem, eksperimentiem un jaunatklājumiem. Raidījumā tiek iztaujāti zinātnieki par viņu akadēmisko un praktisko ikdienu – lekciju sagatavošanu un pasniegšanu, studentu darbu vadīšanu, sadarbību ar valsts institūcijām vai privātajiem partneriem. „Zinātnes vārdā" ļauj uzzināt, ar ko nodarbojas dažādu nozaru Latvijas zinātnieki, mēģinot runāt par zinātnieku darbu, sasniegumiem un grūtībām visiem saprotamā un aizraujošā veidā.

Radio NABA: http://www.radionaba.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV