Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Rīga svētku laikā atgādina - „Mēs mīlam Latviju !"

EasyGet.lv, 14.11.2011. 15:01

Patriotiskā mēneša laikā Rīga ir rotāta ar karogiem, karoglentām, kā arī plakātiem, pasākumu afišām, lielformāta stendiem, fasāžu baneriem, kuros attēlots Latvijā visiem atpazīstams simbols – Lielvārdes josta ar saukli „Mēs mīlam Latviju!", informē Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.
Rīga svētku laikā atgādina - „Mēs mīlam Latviju !"

„Ideja ir ļoti vienkārša, proti, atgādināt mūsu cilvēkiem to, ko viņi mēdz aizmirst. Atgādināt, ka nav nekādu „citu", esam tikai Mēs. Un kāpēc, lai nesāktu ar „Mēs mīlam Latviju!"?" saka valsts svētku noformējuma idejas autors - mākslinieks Arvils Feldmanis, (reklāmas aģentūra „St.Brothers Brand Agency").

Rīgā ir izvietoti 300 plakāti „Latvijas Republikas proklamēšanas dienas svinības", kā arī vēl 300 afišas ar svētku pasākumu programmu. Savukārt par Lāčplēša dienas pasākumiem bija izvietotas 200 afišas. Svētku noformējums izvietots 100 sabiedriskā transporta pieturvietās. Svētku simbolika 20 vietās rotā kolonnas un pilonus, kā arī 94 vietās tiltus un ceļu pārvadus.

Pilsēta izvietoti 19 lielformāta stendi, kā arī izrotātas piecu ēku (Kongresu nama, Okupācijas muzeja, kultūras centra „Imanta", Dailes teātra un Latvijas Nacionāla teātra) fasādes. Šī svētku noformējuma kopējās izmaksas ir gandrīz 17 tūkstoši latu.

Latvijas Republikas proklamēšanas 93. gadadienā pilsētvidē būs arī īpaši uguns noformējumi, kas, sasaucoties ar gaismas festivālu „Staro Rīga", priecēs rīdziniekus un pilsētas viesus arī 19. un 20. novembrī. Vides objekts „Vertikāle", kura autors ir Visvaldis Asaris, atradīsies Brīvības bulvāra un Elizabetes ielas krustojumā. Tas veidots kā novembra notikumu simbolisks sākums. Turpinājums - projekts „Gaismas ceļš" būs izvietots liepu alejā no Elizabetes ielas līdz Raiņa bulvārim un turpināsies ap Brīvības pieminekli.

Arī citur pilsētvidē mākslinieks V.Asaris veidos „Uguns noformējumu", izmantojot degošas sveces. Savukārt uguns projektu „Liesmojošais" V.Asaris veido kopā ar Ģirtu Kalniņu. Uguns noformējumi alejā pie Ministru kabineta un pilsētvidē kopumā izmaksās Ls 13 483.

Svētku noformējums izvietots ne vien pilsētas centrā, bet arī priekšpilsētās, lai arī tur būtu jūtama svētku noskaņa. Rīgas pašvaldība aicina valsts un pašvaldību iestādes, iedzīvotājus, ievērojot ugunsdrošības noteikumus, Latvijas Republikas neatkarības proklamēšanas 93. gadadienā aizdegt āra sveces, noformēt namu logus, fasādes un laukumus, lai padarītu savu pilsētu gaišāku, un tajā ienāktu svētku noskaņa.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV