Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Pirmajā Adventē Rīgā iedegs svētku egles, atklās Ziemassvētku tirdziņus un iedzīvotājus priecēs ar koncertiem

EasyGet.lv, 24.11.2011. 10:28

27. novembrī - pirmajā Adventē, līdz ar svētku egles iedegšanu, Ziemassvētku tirdziņu atklāšanu un koncertiem, Rīgā ienāk svētku noskaņa un sākas Ziemassvētku gaidīšanas laiks, kad rīdzinieki un pilsētas viesi varēs apmeklēt daudzus pasākumus, informē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta sabiedrisko attiecību vadītāja Indra Vilde.

27. novembrī ikviens aicināts kopā ar Rīgas domes priekšsēdētāju Nilu Ušakovu iedegt pilsētas galvenās egles Rātslaukumā un Doma laukumā. Plkst. 17.00 Rātslaukumā tiks uzsākta akcija "Izrotāsim Rīgas senāko egli kopā", kur no 27.novembra līdz 23.decembrim iedzīvotāji tiek aicināti ņemt līdzi savu rotājumu un izgreznot svētku egli. Plkst. 18.00 Doma laukumā līdz ar svētku egles iedegšanu un muzikāliem priekšnesumiem tiks atklāti arī tradicionālie Ziemassvētku tirdziņi, kuri katru dienu līdz pat 8.janvārim darbosies arī Līvu laukumā un Esplanādē. Šajā dienā svinīga egles iedegšana paredzēta arī Līvu laukumā un skvērā pie Latvijas Nacionālās operas.

Pirmajā adventē rīdziniekiem un pilsētas viesiem sarūpēti arī svētku koncerti, un vairākos no tiem ieeja ir bez maksas. 27. novembrī Sv. Pētera baznīcā profesionālais pūtēju orķestris "Rīga", koris "Sonore", kā arī solisti Kristīne Gailīte un Ingus Pētersons aicina uz "Pirmās Adventes koncertu". Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas kamerorķestris "Armonico", soliste Sonora Vaice un mūziķi Dārta Tisenkopfa, Evelīna Lašketa, Dace Šulce, Helvijs Sebris ielūdz uz labdarības koncertu "Adventa gaismā", kas notiks Rīgas Latviešu biedrības namā. 27.novembrī izjust svētku noskaņu mūziķi aicina arī Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrā "Mazā ģilde", Rīgas domā un Kultūras centrā "Iļģuciems".

Pirmās Adventes nedēļā, 29. novembrī Latvijas Nacionālajā operā notiks tradicionālās labdarības akcijas "Nāc līdzās Ziemassvētkos" 15 gadu jubilejas pasākums, kurā piedalīsies bērni un jaunieši ar īpašām vajadzībām un sabiedrībā iemīļoti mākslinieki: Jāni Apeinis, Evita Zālīte, Zigfrīds Muktupāvels, grupa "Lady's Sweet", Nikolajs Puzikovs, Doma skolas zēnu koris, GG koris un orķestris Gunāra Kalniņa vadībā un daudzi citi.

Pirmās Adventes nedēļas noslēgumā Rīgā sāksies vides objektu festivāls "Ziemassvētku egļu ceļš", kurā šogad būs apskatāmi 40 vides objekti, tajā skaitā tradicionāli rotātas egles, kā arī oriģināli un inovatīvi Ziemassvētku egļu projekti.

Pirmās Adventes pasākumu programma pieejama interneta vietnē www.kultura.riga.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV