Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņš Doma laukumā

EasyGet.lv, 25.11.2011. 11:40

No 26. novembra līdz 8. janvārim Doma laukumā darbosies tradicionālais Vecrīgas Ziemassvētku gadatirgus, kura laikā ikviens tiek aicināts baudīt svētku sajūtu, informē SIA "Vecrīgasiemassvētku tirdziņš" pārstāve Ingrīda Brežģe.
Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņš Doma laukumā

Kā ik gadu, sākot no pirmās Adventes līdz pat Zvaigznes dienai, Doma laukumu piepildīs piparkūku, ceptu mandeļu un karstvīna smarža, mūzika un svētku noskaņa. Jaunākajiem Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņa apmeklētājiem būs iespēja griezties karuseļa virpulī, doties izjādēs ar poniju, kā arī būs apskatāmi truši un aitas. Ziemassvētku pastā varēs nosūtīt apsveikumus saviem mīļajiem, bet brīvdienās un svētku dienās sastopams būs arī pats Ziemassvētku vecītis, kurš novērtēs ikviena labos darbus ar pārsteiguma dāvanām.

Šogad Ziemassvētku gadatirgus ir pulcējis kuplu amatnieku saimi, kas piedāvā pašu darinātus lietišķās mākslas izstrādājumus un dažādus gardumus – dabīgās augļu un ogu sulas, sukādes un ievārījumus, medu, putraimdesas, pīles un zosis, jēra gaļas izstrādājumus, svaigi ceptu maizi un vēl daudz ko citu. Laukuma vidū radīta īpaša dzīvās uguns vieta – ik dienu tur varēs sildīties, baudot karstu zupu, bet brīvdienās Rīgas labākie pavāri demonstrēs savas prasmes. Sniega Dzirnavās varēs nobaudīt visdažādākos mafinus un karstu šokolādi.

Tirdziņa viesus priecēs plaša kultūras programma. Katru sestdienu bērnus izklaidēs leļļu muzikālais uzvedums „Kā Zaķis svētkiem gatavojās", bet vakarpusē Doma laukumā ieradīsies latviešu tradicionālās maskas, lai rādītu, kā svētki tika svinēti senatnē. Šajās aktivitātēs tiek aicināts iesaistīties ikviens klātesošais. Svētdienās un Ziemassvētkos uzstāsies dažādi muzikālie kolektīvi.

27.novembrī plkst.18.00 visi tiek laipni aicināti piedalīties Vecrīgas Ziemassvētku atklāšanas pasākumā, kura laikā tiks iedegta Rīgas centrālā egle.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV