Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Liepājas lielā egle iemirdzēsies latviešu tautas pasakas noskaņās

EasyGet.lv, 28.11.2011. 10:54

Ik gadu 1. decembrī Liepājā ir svētki, jo Rožu laukumā lieli un mazi liepājnieki palīdz iemirdzēties lielajai pilsētas eglei. Šogad pasākumam dots nosaukums „Debesu trepīte", kura laikā tiks izdziedāta un izspēlēta pasaka par saules un mēness rašanos, pie debesīm spulgos daudz mazu zvaigznīšu un lielajā eglē iemirdzēsies rotājumi, informē LPPI „Kultūras pārvalde" Attīstības projektu vadītāja Krista Kalnarāja.
Liepājas lielā egle iemirdzēsies latviešu tautas pasakas noskaņās

Liepājnieki un pilsētas viesi uz Rožu laukumu tiek aicināti jau pulksten 17:30, kad pie Liepājas Universitātes, uz lielas skatuves un pie Liepājas Latviešu biedrības nama notiks dažādas aktivitātes, kurās piedalīsies bērnu ansamblis „Gaismiņa", teātris „Rikošets", Rucavas kapela, Liepājas Leļļu teātris, Liepājas tautas teātris un folkloras kopa „Atštaukas".

Liepājas Leļļu teātris pie Liepājas Latviešu biedrības nama aicinās uz tikšanos ar pasaku varoņiem. Čaklo un sirsnīgo Sniegbaltīti apciemos lustīgais Ķengurs no Āfrikas, kas nezin kāda izskatās Ziemassvētku eglīte un ir gatavs to izrotāt un iedegt kopā ar visiem liepājniekiem. Ciemos nāks arī viltīgā Lapsa, bēgot un slēpjoties no mednieka Suņa, ir atcerējusies par svētkiem un vēlas tos sagaidīt kopā ar citiem. Taču lācis, kas parasti šajā laikā jau guļ sniegoto ziemas miegu, piedzīvos brīnumu – pirmo reizi savā mūžā redzēs iedegtu lielo pilsētas Ziemassvētku egli. Lai viņiem visiem svētki izdotos, Sniegbaltīte iemācīs savu īpašo egles iedegšanas rituālu un kopā izceps svētku pīrādziņus.

Pulksten 18:00 uz lielās skatuves sāksies sirsnīgs muzikāls priekšnesums, kas balstīts latviešu tautas pasaku motīvos par saules un mēness rašanos. Uzvedumu izspēlēs bērnu ansamblis "Gaismiņa", kopīgi sagaidot lielo masku gājienu un brīdi, kad Liepājas Ziemassvētku eglē iemirdzēsies rotājumi.

Kad egle spoži zaigos, kad dziesmiņas būs nodziedātas, visi tiks aicināti turpināt lustēties kopā ar Liepājas Leļļu teātri, piedaloties diskotēkā. Pie Liepājas Universitātes muzicēs teātris "Rikošets", bet tie, kas būs iegādājušies biļetes, varēs doties uz "Ziemassvētku brīnumskapi" Liepājas Latviešu biedrības namā.

Vairāk informācijas par 1. decembra pasākumiem mājas lapā: www.liepajaskultura.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV