Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Latvijā izveidots labdarības sociālais tīkls „varoņiem"

EasyGet.lv, 28.11.2011. 11:36 | komentāri (1)

Novembrī Sociāli Nozīmīgo Projektu Centrs „Varonis" ir pabeidzis izstrādi un palaidis labdarības sociālo tīklu www.varonis.lv, kurš tagad ir aktīvs un publiski pieejams ikvienam. Projekts ir interneta platforma, kurā satiksies sociālo palīdzību meklējoši un palīdzību sniedzoši Latvijas iedzīvotāji.

Ne visi Latvijā, kam ir nepieciešama palīdzība, var iegūt pietiekamu valsts atbalstu. Īpaši traģiski ir gadījumi, kad briesmās ir smagi slimu bērnu dzīvība. Un tā nav tik daudz valsts problēma, kā visas sabiedrības problēma. Mūsdienu sabiedrībā tiek propagandēta sīva konkurence un cietsirdība pret līdzcilvēkiem. Arvien mazāk mūsu sirdīs paliek vēlme savstarpējai palīdzībai un kopējam atbalstam.

Portāls varonis.lv ir radīts ar mērķi organizēt cilvēku sociālās atbildības kopienu, kas ar kopējiem spēkiem vēlas pilnveidot mūsu sabiedrību. SNPC „Varonis" tiecas sniegt ne tikai palīdzību iedzīvotājiem, bet arī paaugstināt iedzīvotāju sociālo atbildību, aicinot pievienoties pie brīvprātīgo palīgu kustības. Pēc projekta autoru viedokļa, interneta iespējas ļaus sasniegt jaunu savstarpējās palīdzības līmeni Latvijā.

SNPC „Varonis" valdes priekšsēdētājs Aleksandrs Čistovs atzīmēja, ka jaunais interneta vietne sniedz iespēju katram kļūt par īstu varoni, palīdzot grūtībās nonākušiem līdzcilvēkiem. Portālā ir publicēta informācija par 10 labdarības projektiem – par tiem cilvēkiem, kuriem ir nepieciešama steidzama palīdzība.

Līdzīgi kā populārajā sociālajā tīklā Facebook, labdarības tīkls varonis.lv sniedz iespēju izveidot lietotājiem personīgu profilu, atstāt ierakstus kopējā projektu „sienā", sarakstīties ar citiem lietotājiem, organizēt un papildināt pasākumus un veidot domubiedru grupas. Tomēr ir būtiska atšķirība – cilvēki, kuriem ir nepieciešama palīdzība, var publicēt informāciju par problēmu kādā no sadaļām, piešķirt tai SOS statusu un līdz ar to pievērst citu lietotāju uzmanību.

Kopumā, projekts ļauj organizēt kā finanšu, tā arī mantu savākšanas palīdzību, kā arī organizēt brīvprātīgo palīgu darbu. Projekta ietvaros darbojas arī labdarības interneta veikals un uzņēmumu sadarbības programma. Šobrīd portālā jau ir reģistrējušies 80 „varoņi", publicēti 23 labdarības projekti un savākti 80 tūkstoši latu no 100 tūkstošiem latiem, kas būtu nepieciešami visu pieteikto problēmu risināšanai. Projekts izstrādāts e-biznesa „DEA Technologies" web darbnīcā, ņemot vērā maksimālu lietošanas ērtumu un vieglumu.

Par Sociāli Nozīmīgo Projektu Centru „Varonis"

Sabiedrības organizācija „Varonis" uzsāka savu darbību 2009. gadā un divu gadu laikā jau ir īstenojusi vairākus desmitus sociāli nozīmīgu projektu. SNPC „Varonis" ir atbalsta centrs, kas izstrādā palīdzības projektus trūcīgiem un slimiem cilvēkiem, virza jaunatnes attīstības projektus, kā arī piedalās dzīvnieku un apkārtējās vides aizsardzības projektos.

Par DEA Technologies

Web-darbnīca DEA Technologies specializējas komerciālu interneta portālu izveidošanā un apkalpošanā. Pakalpojumu unikalitāte DEA Technologies – pilns izstrādes un apkalpošanas cikls vienā vietā. Biznesa portāli internetā pieprasa ne tikai kvalitatīvu dizainu un programmēšanu, bet arī pārbaudītus risinājumus tehniskā atbalsta un virzīšanas jomā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV