Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

LU rīko starptautisku dabaszinātņu un tehnoloģiju izglītībai veltītu simpoziju

EasyGet.lv, 29.11.2011. 11:38

No 30. novembra līdz 3. decembrim Rīgā, Latvijas Universitātē (LU) notiks Starptautiskais 8. IOSTE Centrāleiropas un Austrumeiropas simpozijs, veltīts dabaszinātņu un tehnoloģiju izglītībai „Dabaszinātņu un tehnoloģiju izglītība: attīstības tendences un virzieni 21.gadsimtā" (Science and Technology Education: Trends and main tendencies in the 21st Century), informē LU Preses centrs.

Simpozijs, kurš notiek katru otro gadu, šoreiz notiks Latvijā un to organizē Latvijas Universitāte. Simpozijs notiek laikā, kad daudzās valstīs, tai skaitā arī Latvijā, aktualizējies jautājums par jauniešu izglītotību dabaszinātņu jomā.

Simpozijs notiks Latvijas Universitātē (LU) Raiņa bulvārī 19, tā atklāšanā 1.decembrī plkst.10.00 LU Mazajā aulā piedalīsies LU zinātņu prorektors, profesors Indriķis Muižnieks, akadēmiķis Jānis Stradiņš un citi. Sagaidāmas diskusijas un vērtīga pieredzes apmaiņa, tiekoties ar vadošajiem dabaszinātņu izglītības speciālistiem no Vācijas, Polijas, Čehijas, Slovākijas, Krievijas, Ukrainas, Baltkrievijas, Lietuvas, Igaunijas un citām valstīm. Dalību pieteikuši arī viesi no Somijas un Brazīlijas. Savā pieredzē dalīsies arī pašmāju dabaszinātņu izglītības vadītāji un īstenotāji, teorētiķi un praktiķi.

Tematika ir plaša, sagaidāmi referāti par veiktajiem pētījumiem dažādos izglītības līmeņos, ietverot jaunus, mūsdienīgus metodiskos risinājumus, IT izmantošanu u.c. Līdzās pieredzes bagātiem speciālistiem simpozijā piedalīsies arī jaunie pētnieki, to vidū LU pedagoģijas un dabaszinātņu didaktikas doktoranti.

Simpozija zinātniskās komitejas priekšsēdētāja asoc.prof. Dagnija Cēdere atzīmē: „Noteikti daudziem interesanta būs Rostokas Universitātes profesora Alfrēda Flinta uzstāšanās, kurš, iepriekš viesodamies Latvijas Universitātē, iemantojis atsaucīgus klausītājus gan ķīmijas skolotāju, gan augstskolas ķīmijas pedagogu vidū."

Simpozija dalībniekiem būs iespēja apmeklēt arī ķīmisko elementu periodisko tabulu izstādi, kas veltīta Starptautiskajam ķīmijas gadam. Izstādē eksponēta Daugavpils Universitātes asociētā profesora Mihaila Gorska privātā kolekcija.

Studenti, skolotāji un augstskolu docētāji tiek aicināti uz simpozija ietvaros rīkoto Rostokas Universitātes profesora Alfrēda Flinta atklāto lekciju „Chemistry for Life", kas notiks 2.decembrī plkst. 9.00-10.00 16.auditorijā, Raiņa bulvārī 19.

Simpozija programma pieejama www.ioste.lu.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV