Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Globālā migrācija skar katru no mums

EasyGet.lv, 30.11.2011. 09:45

5. decembrī ES Mājā 2.stāvā no plkst. 17:30 risināsies pēdējais „Pasaules Sarunas" cikla pasākums, šī vakara tēma – migrācija, informē Kristīne Šalme. Latvijas iedzīvotājiem migrācijas jautājums nav svešs, tomēr šajā sarunā ikviens tiks aicināts paraudzīties ne tikai uz mūsu valsts situāciju, bet globālāk.

"Pasaules sarunas laikā meklēsim skaidrojumus un atbildes uz tādiem jautājumiem kā, kādas ir globālās migrācijas tendences šodien, kādi ir dažādie migrācijas līmeņi, kad migrācija ir brīvprātīga un kad tā ir piespiedu. Noskaidrosim šodienas tendences un nākotnes perspektīvas un kādi ir iespējamie risinājumi," komentē organizatori.

Pasaules migrācijas organizācijas aprēķini rāda, ka šodien ap 200 miljoniem cilvēku ir migranti, bet 700 miljoni pieaugušo aptaujās ir norādījuši, ka labprāt atstātu savas mājas un dotos dzīvot citur. Mums visiem ir jāapzinās, ka globālās migrācija aizvien pieaug un šīs tendences ievērojami ietekmē un ietekmēs izceļošanas un galamērķa valstis.

Diskusijā aicināti piedalīties Starptautiskās Migrācijas organizācijas (International Organization for Migration (IOM)) pārstāvji, Iekšlietu un ārlietu ministrijas pārstāvji, organizāciju Drošā māja un PROVIDUS eksperti.

Diskusiju cikls „Pasaules Sarunas" ir iemantojis saukli „Ideālists nav naivs!", lai atspoguļotu pasaules vajadzību pēc ideālistiem – cilvēkiem, kas tic labākai pasaulei un kas ar saviem darbiem aicina labākai pasaulei noticēt arī pārējos. Labāka sabiedrība un labāka pasaule ir mūsu visu atbildība, jo mēs esam mozaīkas gabaliņi, kas to būvē.

„Pasaules Sarunas" ir risinājušās visa gada garumā, apskatot tādas tēmas kā „vide", „veselība", „cilvēkdrošība", „pārtikas drošība" un visbeidzot „migrācija. Apskatot tēmas attīstības sadarbības kontekstā, mēs skatām pasauli kopumā, redzam, ka viss ir saistīts. Mēs esam līdzatbildīgi par to, kas notiek citās pasaules daļās, un otrādi, jo globalizētā pasaulē mēs dzīvojam vienotā vides, veselības, drošības un ekonomikas telpā.

Interesenti aicināti pieteikties, rakstot uz e-pastu info@lapas.lv vai pa tālruni 26275253.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV